Kolombiya ordusunun düzenlediği operasyonlarda, FARC'ın üst düzey komutanlarından Alfredo Alarcon Machado'nun yaşamını yitirdiği bildirildi

FARC Komutanı Roman Ruiz öldürüldü

Müzakerelerde halen kesin bir sonuca ulaşılamayan Kolombiya'da gerillalara yönelik imha operasyonları hız kazandı. Kolombiya ordusunun düzenlediği operasyonlarda, FARC'ın üst düzey komutanlarından Alfredo Alarcon Machado'nun yaşamını yitirdiği bildirildi.

"Roman Ruiz" kod adıyla bilinen Machado, FARC'ın kuzeybatı blokuna komuta etmesinin yanı sıra merkez askeri konseyinin de üyesiydi. Gerilla komutanının ülkenin batısındaki Choco bölgesindeki bombardıman sırasında yaşamını yitirdiği öğrenildi. Roman Ruiz'un yakalanması için Kolombiya hükümeti tarafından 500 bin dolar ödül konmuştu. Gerilla komutanı ile birlikte toplamda 5 FARC üyesinin de öldürüldüğü tahmin ediliyor. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un barış müzakerelerine rağmen FARC'a yönelik saldırılara izin vermesinin ardından onlarca gerilla yaşamını yitirdi. Choco'daki saldırı haricinde, son bir haftada 34 gerilla, ordu bombardımanlarında hayatını kaybetti.

Geçen hafta Cauca'da 26, Antioquia'da ise 8 gerilla yaşamını yitirdi. FARC, geçen hafta yaptığı açıklamayla, 6 aydır tek taraflı olarak yürüttüğü ateşkese son vermek zorunda kalmıştı.