Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Halk TV'ye üst sınırdan verilen cezayı yorumladı. Bildirici sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "RTÜK için artık televizyonlar ikiye ayrılıyor; asla ceza verilmeyip korunup kollanacaklar, sürekli bahane aranıp, olur olmaz ceza verip baskı altına alınacaklar" diye yazdı

Faruk Bildirici, Halk TV'ye üst sınırdan verilen cezayı yorumladı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), FOX TV, Tele 1'den sonra son cezayı Halk TV'ye kesti. RTÜK, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 'Sözüm Var' programındaki yorumlarından dolayı Halk TV'ye 5 kez program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası verdi.

RTÜK, 6112 sayılı Yasanın ihlal edildiğini ileri sürerek kanunun 8. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde ifade edilen "Irk dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz." hükmünün ihlal edildiğine kanaat getirerek Halk TV hakkında en üst sınırdan idari para cezası ve 5 kez program durdurma cezasına karar verildi.

Cezaların üst sınırdan olması dikkati çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yayın konuğu olduğu “Teke Tek” programında Fatih Altaylı'nın sözleri nedeniyle Habertürk de ceza aldı.

Altaylı Habertürk’teki yayın esnasında kendisine sosyal medyadan tehditler geldiğini ifade etmişti. Bunun üzerine Akşener, Altaylı’ya kendi evinin basılması sürecini anlattı. Akşener’den hemen sonra söze giren sunucu Fatih Altaylı, “it ürür, kervan yürür” ifadelerini kullandı.

Karara tepki gösteren Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

RTÜK için artık televizyonlar ikiye ayrılıyor: 1- Asla ceza verilmeyip korunup kollanacaklar 2- Sürekli bahane aranıp, olur olmaz ceza verip baskı altına alınacaklar