CHP'de bir grup Kurultay delegesinin, 'tüzük değişikliği Kurultayı' yapmak için imza toplamaya başladığı öne sürüldü. Gazeteci Fatih Altaylı, "İmza kampanyası bayramın ardından, 3 Temmuz’da başlayacak" dedi.

Fatih Altaylı: CHP'de bir grup delege 'tüzük değişikliği Kurultayı' için imza toplamaya başladı

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP'de bir grup Kurultay delegesinin, 'tüzük değişikliği Kurultayı' yapmak için imza toplamaya başladığını yazdı.

Kişisel internet sitesinde yayımladığı yazıdan Altaylı, "Amaç Kılıçdaroğlu’nu devirmek değil. Asıl mesela partiyi ‘demokratik” bir tüzüğe kavuşmak" ifadelerini kullandı.

"İmza kampanyası bayramın ardından, 3 Temmuz’da başlayacak" diyen Altaylı, şunları söyledi:

"Partiye hem demokrasi hem de demokratik dinamizm getirecek bir tüzük isteniyor. Parti yönetiminin de, milletvekili adaylarının büyük bölümünün de genel merkez tarafından değil, ilgili teşkilatlar tarafından belirlenmesini sağlayacak katılımcı bir tüzük.

Kurultay’ı toplamak isteyen delegeler “Eleştirdiğimiz AK Parti bile parti içinde bizden çok daha demokrat. Son seçimde en azından ön seçim benzeri bir saha yoklaması yaptı.” diyorlar."

TÜZÜK KOMİSYONU TOPLANIYOR

Seçimlerde aldığı sonucun ardından değişim sürecine giren, kongreler takvimini başlatan ve süreç sonunda büyük kurultayını toplama kararı alan CHP, burada oylamayı planladığı yeni Tüzük için harekete geçiyor.

Kısa süre önce oluşturulan Tüzük Komisyonu, Perşembe günü ilk mesaisini yapacak.

Tüzük'te özellikle milletvekili aday belirleme işlemleri sırasında ön seçim hüküm altına alınmak isteniyor. Milletvekilliğine dönem sınırı getirilmesi de gündemde.