Fatih projesine 2 milyar kaynak

BİRGÜN/ANKARA

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın, 4 yıl içinde tamamlanması planlanan Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi ile ilgili verdiği soru önergesine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan yanıt geldi.

Yılmaz, CHP’li Bircan’ın “Proje için ne kadar kaynak ayrıldı” sorusuna verdiği yanıtta, Fatih Projesine 2013 yılından bu yana 2 milyar 20 bin TL’lik kaynak ayrıldığını ortaya koydu. Bu kaynağın 1 milyar TL’lik kısmının 2013-2014-2015 yıllarını, 1 milyar 20 milyon TL’lik kısmının ise 2016 yılını kapsadığı açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ayrıca ayrılan kaynağın 1 milyar 549 milyon TL’sinin de harcandığını açıkladı.

15 Temmuz sorusuna da yanıt yok

Bircan’ın önergesindeki, ihale verilen veya doğrudan alım yapılan şirketler hakkındaki “Bu şirketlerden 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PYD soruşturmaların kapsamında el konulan, kayyum atanan veya ortak ve yöneticileri hakkında soruşturma açılanlar var mıdır? Bu şirketler hangileridir? Bu şirketlere verilen ihalelerin ve bu şirketlerden yapılan doğrudan alımların toplam bedeli nedir?” sorusuna da bakanlık yanıt vermedi.

“FETÖ’yü palazlandıran AKP’dir”

Soru önergesine verilen yanıt hakkında konuşan Bircan, “Biz CHP olarak FETÖ için AKP’yi hep uyardık. Hatırlayınız Kamer Genç FETÖ’cülerin gerçek niyetlerini anlattığı için Meclis kürsüsünde AKP’li vekiller tarafından tartaklandı. 15 Temmuz’dan sonra bu işi idrak edebilen AKP, FETÖ’cülere ne kadar kaynak aktardığını gizliyor. O dönem verilen ihale ve doğrudan alımların büyük kısmında FETÖ’yü kayıran ve palazlanmasına neden olan AKP’dir” dedi.