Gülensu Mahallesi Erdemli Sokak’ta 30 Mart 2019 tarihinde birlikte çalıştığı Zeynel Akbaş isimli erkek tarafından evinin önünde öldürülen Fatma Şengül’ün ismi yaşadığı sokağa verildi. Karar, Maltepe Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. İBB Meclisi’nden çıkacak karar sonrasında sokağın ismi, “Fatma Şengül Sokak” olarak değiştirilecek.

Fatma Şengül'ün ismi Maltepe'de yaşayacak

HABER MERKEZİ

Maltepe Belediye Meclisi’nde yeni çalışma döneminin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Gülensu Mahallesi Erdemli Sokak’ta 30 Mart 2019 tarihinde birlikte çalıştığı Zeynel Akbaş isimli erkek tarafından evinin önünde öldürülen Fatma Şengül’ün isminin yaşadığı sokağa verilmesiyle ilgili teklif, oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda meclis gündemindeki konular görüşülerek karara bağlandı. CHP Maltepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Avukat Songül Aybirdi’nin dilekçesi doğrultusunda, Gülensu Mahallesi Erdemli Sokak’ta öldürülen Fatma Şengül’ün anısına, ikametgâhının bulunduğu sokak olan Erdemli Sokak isminin "Fatma Şengül Sokak" olarak değiştirilmesi kabul edildi.

Fatma Şengül'ün kızı Açelya Şengül, çok uzun süredir kadın örgütleriyle birlikte annesinin ismini yaşatmak için mücadele veriyordu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Maltepe'deki evinden işe gitmek için çıktığı sıradai aynı iş yerinde çalıştığı Zeynel Akbaş isimli erkek tarafından öldürülen Fatma Şengül’ün davasının ikinci duruşması 19 Aralık’ta, Kartal 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Avukatlar Aylin Mert, Pelin Pınar Kaya ve Özge Demir, Fatma Şengül’ün ailesinin vekili olarak duruşmada yer aldı. Duruşmada katılan çok sayıda avukat Fatma Şengül’ün ailesine destek verdi.

Dava sonucunda, sanık “kasten öldürme” den ceza almazken, “haksız tahrik” indirimi uygulandı ve 18 yıl hapis cezasına mahkum edildi.