Katledilen Fatma ve Habibe kardeşler ile Ceren Özdemir’in isimlerinin verildiği parklar Çiğli’de açıldı.

Fatma ve Habibe kardeşler ile Ceren Özdemir Çiğli’de yaşayacak

BERKAY SAĞOL

Katledilen Fatma ve Habibe kardeşler ile Ceren Özdemir’in isimlerinin verildiği iki parkın açıldı. Çiğli Belediyesi tarafından Köyiçi ve Balatçık mahallelerinde yapılan iki parkın açılışı, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşma yapan Aylin Nazlıaka, kadınların şiddet sarmalı içerisinde yer aldığını, iktidarın ise İstanbul Sözleşmesi’nden imzasını geri çekmeyi düşündüğünü vurgulayarak, “Sözleşme imzalandığında hepimiz çok gururlanmış ve destek vermiştik. O sözleşmede Fatma’nın, Habibe’nin, Emine Bulut’un, Şule Çet'in, Ceren Özdemir’in kanı var. İktidar kadının ne giyip ne içeceğine, kaç çocuk doğuracağına karışmaya çalışıyor. Ama söz konusu kadın cinayeti olunca iktidar deve kuşu gibi davranıyor. Kadının adı her yerden siliniyor. Ocak ayından beri 245 hatta şüpheli ölümlerle 285 kadın öldürüldü. Hiçbir kadının kirpiğinin yere düşmemesini istiyoruz. Değil fiziksel şiddet ekonomik, psikolojik şiddet de görmesin istiyoruz. Bundan sonra hiçbir kadın yalnız yürümeyecek” dedi.

fatma-ve-habibe-kardesler-ile-ceren-ozdemir-cigli-de-yasayacak-774296-1.

SÖZLEŞME UYGULANSAYDI ANNEM YAŞAYACAKTI

Katledilen Fatma Akta’nın kızı Figen Akta da, “Annem ile teyzem aynı günde öldürüldü ve ben asla pes etmedim. Bu yüzden ona verdiğim sözü tuttum. Mezarını kazarken ona mutlu ve ayakta olacağıma söz verdim. Bu yüzden Utku Gümrükçü’ye ve kadın avukatlara teşekkür ederim. Buraya geldim ama şu an inanın ki ilk gün haberi aldığım gibi bu duyguları yaşıyorum. Annemin cesedini bile bana göstermediler ama çok güzelmiş, bembeyazmış sadece gözaltları morarmış. Şu an İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı annem, teyzem ve Ceren Özdemir ile adını sayamadığım onlarca kadın yaşayacaktı. Biz de annelerimiz teyzelerimiz ile hayaller kuramaya devam edecektik. İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyorum ve susuyorum” diye konuştu.

Kadınların her zaman destekçisi olmaya devam edeceklerini vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise, “Pandemi illeti ile 6 aydır uğraşıyoruz. Bu hayatı söndüren caniler var. Bu caniler doğuştan olmuyor. Toplum göbekten bir cani yaratıyor. Bizler de o canileri yetiştiren bataklığı kurutmak için çalışıyoruz. Figen bizim kardeşimiz arkasında 200 binlik bir Çiğli var. Ceren’in babasını dinledik o da tüm Türkiye’nin yüreğini acıttı. Hepimizi doğuran, çocuklarımızı yetiştiren kadınlarımıza yönelik uygulamalar söz konusu. Biz erkekler kadınların bu mücadelesinde arkalarında değil yanlarında durmalıyız, ellerini tutmalıyız ve onları desteklemeliyiz. Acısını yüreklerinde paylaşan milyonlarca yurttaşımıza bir nebze destek olabilmek için bu parkı yaptık. Yerel Yönetimler olarak İstanbul Sözleşmesi için her şeyi yapacağız. Haftaya bir toplu sözleşme var ve onun içine de bizi içeren İstanbul Sözleşmesi’nde bizimle ilgili olan maddeleri eklemiş bulunuyoruz. Kadının her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.