İZMİR'deki kadın örgütleri, "Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisi üzerinden yeniden üretilen kadına yönelik şiddeti ve ayrımcılığı protesto etmek için bugün çeşitli basın kuruluşları ve yöneticileriyle tiyatro oyuncusu Ali Poyrazoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacak.
“Fatmagül'ün Suçu Ne?” filminin ilk bölümünde yer alan tecavüz sahnesi üzerine "kim daha iyi tecavüze uğruyor" zemininde yeniden üretilen kadına yönelik şiddet, en son Habertürk Televizyonu'nda bir skece konu olmuştu. İki erkeğin oynadığı bol argolu skeç, ayrıca pornografik öğelerle süslenmişti. Bu gelişmelerin ardından, dizinin oyuncusu Beren Saat'e benzeyen şişme bebeklerin patenti için bir şirketin başvuruda bulunduğu haberi Şok Gazetesi'nde yer almıştı. Ayrıca, "Fatmagül'ün donu" ibareleriyle bir kadın iç çamaşırı da piyasaya sürülmüştü.
Bu gelişmeler kadın örgütleri tarafından tepkiyle karşılandı. ANF’nin Avukat Nazan Sakallı'ya dayanarak verdiği bilgiye göre, suç duyurusu, Habertürk Gazetesi, Habertürk Televizyonu ve Şok gazetesi yöneticileri, Gölgede Muhabbet programı yapımcı ve yönetmeleriyle tiyatro oyuncusu Poyrazoğlu hakkında yapılacak. Suç duyurusunda, "Şişme bebek"i üretme girişiminde bulunan firma ve iç çamaşırını üreten firma hakkında da şikâyetçi olunacak.
Kadın örgütleri, söz konusu kurum ve kişilerin, "Suç işlemeye tahrik" ve "Halkın bir bölümünü cinsiyeti nedeniyle aşağılama" suçundan yargılanmalarını isteyecek.