Fener Es-Es’e takıldı

SERKAN FİDAN - serkanfidan@yahoo.com

Geçtiğimiz hafta Kayseri’den kendisini rahatlatacak puanları alarak evine dönen Eskişehir, liderliği haftalar sonra devralan Fenerbahçe’yi konuk etti. Son galibiyetle hedefsiz kalan Siyah-Kırmızlı futbolcuları motive etme görevi de Eskişehirspor taraftarlarındaydı. Skibbe kazanan değiştirmezken, İsmail Kartal ise savunmanın solunu Hasan Ali’ye emanet etmişti. Kanatlarda Caner ve Sow’u tercih eden Kartal en uçta da Webo’ya görev vermişti.

Maçın ilk cılız pozisyonunu ev sahibi Mori ile 3. dakikada yakaladı. Arjantinli’nin yerden vuruşu az farkla yandan dışarı çıktı. Caner Erkin’in serbest atışı, Sezer Öztürk’ün ceza sahasının sol çaprazından yerden vuruşu ilk devredeki dengeleri bozabilecek sonuçsuz girişimlerdi. İlk yarının tek golünü ev sahibi oyuncular kendi kalelerine yolladılar. Mehmet Topal’ın pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Hasan Ali Kaldırım’ın yerden ortasını Sezgin Coşkun kayarak uzaklaştırdı. Sezgin’in uzaklaştırmak istediği top, Mustafa Yumlu’ya çarpıp ağlarla buluştu. Bu gol ikinci yarıya renk geleceğinin göstergesiydi.

İkinci yarı karşılıklı pozisyonlarla başladı. Dakikalar ilerledikçe ev sahibi baskı kurmaya ve daha ciddi pozisyonlar bulmaya başladı. Ancak Volkan Demirel kalesinde gole izin vermedi. Eskişehir’de zorunlu Sezer – Serdar değişikliğinin hemen ardından konuk ekipte oyuna Caner’in yerine Kuyt dahil oldu. İlk tur oyuncu değişiklikleri skora etki etmeyince her iki teknik adam da ikinci değişikliklerini aynı anda yaptı. Skibbe Toko’nun yerine Emre Güral’ı alırken, İsmail Kartal Emre Belezoğlu’nun yerine Selçuk Şahin’i oyuna aldı. Eskişehirspor’un beraberliği yakaladığı golde de başrolde bu ikili vardı. Emre Güral’ın 30 metreden şık vuruşunda Selçuk, hem Kamil pası verirken hem de Emre şutu çekerken müdahalede geç kaldı. İsmail Kartal’ın Emenike’yi hiç oyuna almamasını hatta kadroya almamasını anlarım, ancak rakibi kontrolsüz şekilde yüklenmeye başladığında değil de son 5 dakikada oyuna almasını anlayamıyorum. Ligimizin 1-0 oyunu uzmanı Fenerbahçe bu sezon ilk kez öne geçtiği bir maçı kazanamazken maçın özellikle ikinci yarısında ev sahibinin yakaladığı pozisyonlar düşünüldüğünde bir puan da konuk ekip için başarı sayılabilir.