Transferin hızlı takımı Fenerbahçe’de büyük heyecan yaşanıyor. Sarı-lacivertliler, yıldız futbolcular Diego Godin ve Mario Mandzukic’le görüşme halinde.

Fenerbahçe’de Godin ve Mandzukic heyecanı

Oktay EVSEN

Transfer döneminin en hareketli takımı Fenerbahçe’de Diego Godin ve Mario Mandzukic heyecanı yaşanıyor. Urugaylu stoperin menajeri Luiz Henrique Pompeo, önceki gün İstanbul'a geldi. Bir mekandan çıkarken konuşan Pompeo, özellikle Godin ve Hulk'un transferi için geldiğini ve İstanbul'da yer alan üç büyük takım ile görüşebileceklerini sözlerine ekledi.

Sarı-lacivertliler Godin’in yanı sıra santrfor transferi için Mario Mandzukic, listesinde ilk sıraya girdi. Vedat Muriç'in transferi için Lazio’yla anlaşan Kanarya, 34 yaşındaki golcüyle temasa da geçti. Emre Belözoğlu ile birlikte menajer Ahmet Bulut'un bu transferde görüşmeleri yürüttüğü öğrenildi. Fenerbahçe'nin Bayern Münih, Atletico Madrid ve Juventus gibi Avrupa'nın önemli takımlarında forma giyen 34 yaşındaki forvet için tüm şartları zorladığı kaydedildi. Uzun süre Galatasaray'ın da gündeminde kalan 1.90'lık Hırvat yıldızın senelik 5 milyon avrodan kapıyı açtığı belirtilirken sarı-lacivertlilerin net 3 milyon avroda direttiği ifade edildi.

GÖRKEMLİ KARİYER

Hırvat basını da ülkenin en popüler futbolcuları arasında yer alan Mario Mandzukic'in Fenerbahçe'den iyi bir teklif aldığını duyurdu.

Bayern Münih ile 2012-13'te Şampiyonlar Ligi Kupası kaldıran Mandzukic, 3 farklı ligde de şampiyonluk yaşadı. 34 yaşındaki yıldız, Münih ile Almanya'da 2, Dinamo Zagreb'le Hırvatistan'ta 3, Juventus'la da İtalya'da 4 kez mutlu sona ulaştı. Kariyerinde 7 farklı takımla 497 maça çıkan Mandzukic, bu karşılaşmalarda 281 gole direkt katkı sağladı. 197 kez rakip fileleri havalandıran 34 yaşındaki forvet, 84 de asist yaptı.

BAKESETAS’TA ÖNEMLİ GELİŞME

Öte yandan Fenerbahçe'nin transfer gündeminde olan Anastasios Bakasetas için Alanyaspor kararını verdi. Takas tekliflerine kapalı olan Güney ekibi Yunanlı orta saha için 4 milyon avro bonservis talep ediyor. Lazio geçen aylarda oyuncu için girişimlerde bulunmuş ancak 5 milyon Euro bonservis bedeliyle karşılaşmıştı. Takas tekliflerine kapalı olan Güney ekibi Yunanlı orta saha için 4 milyon avro bonservis talep ediyor.

Şampiyonluk kadrosu kurmak isteyen Fenerbahçe'de Erol Bulut eski öğrencisinin transferi konusunda oldukça ısrarcı. Bakasetas ismi, Bulut'un yönetime verdiği listenin üst sıralarda bulunuyor.

Bu sezon Alanyaspor formasıyla 43 maça çıkan 27 yaşındaki orta saha 14 gol, 8 asistlik performans sergilemişti. 2022 yılına kadar kulübüyle sözleşmesi bulunan Bakasetas sezon başında Yunanistan ekibi AEK'dan 500 bin avroya transfer edilmişti.