Fenerbahçe, 'Hükümet istifa' sloganlarının ardından Kayserispor maçında sarı-lacivertli taraftarlara getirilen deplasman yasağına "Türk futbol tarihine adalet yoksunu kara bir leke olarak geçecek karar" diyerek tepki gösterdi. Açıklamada, yürütmeyi durdurma başvurusu yapıldığı bildirildi.

Fenerbahçe'den 'deplasman yasağı' açıklaması: Adalet yoksunu kara bir leke!

Fenerbahçe Spor Kulübü, Süper Lig'de 4 Mart'ta Cumartesi günü saat 19.00'da oynanan Kayserispor-Fenerbahçe karşılaşmasında sarı-lacivertli taraftarlara getirilen deplasman yasağına ilişkin açıklama yaptı.

Kararın teblikatının kulübe ulaştığı belirtilen açıklamada, "Türk futbol tarihine adalet yoksunu kara bir leke olarak geçecek kararın tebligatı tarafımıza ulaşmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Kulübümüz her şeye rağmen hukukun üstünlüğüne inanarak, bu karar ile ilgili yürütmeyi durdurma başvurusu yapacaktır" denildi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA BAŞVURUSU YAPILDI

Fenerbahçe, yeni bir açıklama daha yaparak deplasman yasağı kararına ilişkin yürütmeyi durdurma başvurusu yapıldığını bildirdi.

"Fenerbahçe taraftarına potansiyel suçlu muamelesi yapmak kimsenin haddi ve hakkı değildir" denilen açıklamada, "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bir kez daha bu büyük yanlıştan geri adım atılmasını istiyor, “her şeye rağmen” hukukun üstünlüğüne inanarak bu karar ile ilgili Kayseri Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma başvurusu yaptığımızı ve yetkili tüm mercileri göreve çağırdığımızı duyuruyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklama, "Fenerbahçe’yi sürekli ötekileştiren, hedef haline getiren şuursuz kararlarınızdan ve hamlelerinizden vazgeçin!" denildi.

NE OLMUŞTU?

Süper Lig'de Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşmalarında tribünler 'Hükümet istifa' sloganları atmıştı.

Taraftarların sloganlarının ardından başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere tribünler hedef alınmıştı. Bahçeli, maçların seyircisiz oynanmasını talep etmişti.

Kayserispor karşılaşmasında Fenerbahçe taraftarının stada alınmayacağı açıklanmıştı.