Fenerbahçe’den kritik galibiyet

SERKAN FİDAN

Fenerbahçe 2015 yılının ilk karşılaşmasında ligimizin takım savunmasını en iyi yapan takımı Başakşehir’i konuk etti. Abdullah Avcı yönetiminde Boz Baykuşlar bu maça kadar Avrupa liglerinin en az gol yiyen ikinci takımıydı. İsmail Kartal, sakatlığından kurtulan Egemen ve formda oyuncusu Alper’i beklendiği gibi ilk onbirde tercih edince Fenerbahçe sahaya sadece 3 yabancı oyuncuyla çıktı. Futbolumuzu üst seviyeye taşıyacak şey yabancı sınırlaması değil, kalitesi ve formuyla yabancıları kulübeye gönderen yerli oyuncu performansları olacaktır. Zira ehliyetin milliyeti olmaz.

Fenerbahçe maçın başlarında disiplinli ve kontrollü oynamayı tercih etti. Maçın 19 dakikasında klasikleşen köşe vuruşu organizasyonunda Caner ön direğe ortaladı, Gökhan Gönül altıpasa aşırttı ve boş pozisyondaki Kuyt kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı. Golün ardından Fenerbahçe’nin de iştahlı oyunu başladı. İki kere Sow bir kere de Gökhan ile farkı ikiye çıkartma şansı yakalasalar da ilk 45 dakikaya başka gol sığdıramadılar.

Konuk ekip ise tek pozisyonunu 28. dakikada Fenerbahçe’ye ilk kez rakip olan Semih ile buldu. Kadıköy’ün eski nöbetçisi topa vurmakta gecikince Caner’in kritik müdahalesi eski takım arkadaşının eski takımına gol atmasını engelledi. Fırat Aydınus ilk 45 dakikanın bitişini ilan ettiğinde ev sahibi oyun ve pozisyon olarak rakibine epey üstünlük kurmuştu. Fenerbahçe ikinci yarıya Meireles’in yerine Selçuk ile başladığını görüp oyunun temposunun düşeceğini düşünenler yanıldı. Ev sahibi takım temposunu hiç düşürmedi. Fenerbahçe’nin fark yaratan oyuncusu Alper Potuk sol çaprazda buluştuğu topu düzeltip kalecinin uzanamayacağı köşeye plaseleyerek farkı ikiye çıkarttı. Golün ardından ev sahibi takım pozisyonlar üretmeye devam ederken Abdullah Avcı’nın sırasıyla Sezer Öztürk, Jeremy Perbet ve Tayfun Pektürk hamleleri ne sonuçta ne de oyunda bir değişiklik yaratmadı.
Sezonun en iyi oyunlarından birini oynayan Fenerbahçe, şampiyonluk yolundaki rakiplerinin birbiriyle karşılaşacağı haftayı üç puanla kapatarak tatile en kötü ikinci sırada girmeyi garantilemiş oldu.