Fenerbahçe Beko, Sassari’den Kanadalı forvet Dyshawn Pierre ile prensip anlaşmasına vardı. Pierre ile ilgili değerlendirmelerde bulunan gazeteci İsmail Şenol, "Dyshawn Pierre düşük maliyetli, seviye atlamaya yönelik bir transfer. Eğer yapabildiklerini Euroleague seviyesine taşırsa, ödülü büyük olur" dedi

Fenerbahçe, Dyshawn Pierre ile prensip anlaşmasına vardı
Fotoğraf: Instagram

Zeljko Obradovic'in ardından başantrenörlüğe Igor Kokoskov'u getiren Fenerbahçe Beko'da transfer çalışmaları sürüyor. Sarı-Lacivertliler son olarak Sassari’den Kanadalı forvet Dyshawn Pierre ile anlaştı.

BeIN Sports'un haberine göre; Fenerbahçe Beko, Sassari’den Kanadalı forvet Dyshawn Pierre ile prensip anlaşmasına vardı.

"GHERARDİNİ İMZASI OLAN BİR TRANSFER"

Gazeteci İsmail Şenol, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı değerlendirmede, "Dyshawn Pierre Kanadalı ve İtalya'da oynuyor. Doğrudan Maurizio Gherardini imzası olan bir transfer. Fiyatı geçen sezonların oyuncu bütçeleriyle kıyaslanmayacak kadar düşük, beklentiyi o oranda ayarlamakta fayda var" ifadelerini kullandı.

Şenol, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

>> Atletik bir kısa forvet olan Pierre'in en önemli iki özelliği pozisyonuna oranla sıra dışı ribaund katkısı ve sırtı dönük oyunu. Bu sezon diğerlerine oranla şutunu geliştirdi, fakat bu seviyede istikrarlı şut sokabilecek mi? Görmek gerekiyor. (Edit: Şut eli sağ)

>> Sassari'nin oyun tarzı ve oradaki rolünde açık alanda büyük özgürlüğü bulunan Pierre, bu özelliklerini Euroleague seviyesine taşıyabilirse seviye atlar. Topu eline alıp ikili oynamasını, perdeden çıkıp şut atmasını beklememek lazım. Öyle bir oyuncu değil.

>> Neticede Dyshawn Pierre düşük maliyetli, seviye atlamaya yönelik bir transfer. Son yıllarda Maccabi, Kızılyıldız, Baskonia tarzı takımların yapacağı türde bir transfer. Eğer yapabildiklerini Euroleague seviyesine taşırsa, ödülü büyük olur.

KARİYERİNDEN ÖNE ÇIKANLAR

Avrupa kariyerine 2016-2017 sezonunda Braunschweig ile başlayan Pierre, 2017 yılından bu yana Sassari’de forma giyiyor. Geçen sezon Sassari formasıyla Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde 16 maça çıkan Pierre, bu maçlarda ortalama 31,3 dakika sahada kaldı ve 12,6 sayı, 8,4 ribaund, 2,4 asist ortalamaları ile oynadı.

1,98 boyunda ve 26 yaşındaki Kanadalı kısa forvet, 2019 yılında FIBA Europe Cup şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Özellikle alt yaş kategorilerinde Kanada milli takımının da formasını giyen Pierre, 2010’da Almanya’da düzenlenen U17 EuroBasket’te Andrew Wiggins, Olivier Hanlan, Anthony Bennett, Kevin Pangos gibi isimlerle birlikte bronz madalya kazanan takımda yer almıştı.

Pierre ayrıca 2016-17 sezonunda Almanya Ligi’ni ribaund kralı olarak tamamlamıştı.