Fenerbahçe, İstanbul’a gelerek sağlık kontrolünden geçen Edin Dzeko'yu KAP'a bildirdi. Kulüpten yapılan açıklamada görüşmeleri başladığı kaydedildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Fenerbahçe, Dzeko'yu KAP'a bildirdi
Fotoğraf: AA

Fenerbahçe, İstanbul'da sağlık kontrollerindengeçen Edin Dzeko ile görüşmelerin başladığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) duyurdu. 

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Inter ile sözleşmesi sona eren Edin Dzeko’yu renklerine bağlıyor.

Gün içerisinde İstanbul'a gelen yıldız futbolcuyu, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde sarı-lacivertli kulübün yetkilileri karşıladı. 

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Kulüpten yapılan açıklamada "Dünyaca ünlü golcü futbolcu Edin Dzeko, sağlık kontrollerinden geçmek ve transfer görüşmelerini tamamlamak üzere İstanbul’a geldi" denildi. 

Kulüpten yapılan açıklamada Edin Dzeko ile görüşmelere başlandığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirildiği kaydedildi.

SKOR ÜRETEN BİR İSİM OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR

Kariyerine FK Zeljeznicar Sarajevo’da başlayan Dzeko, burada sadece bir maçta forma giydi.

FK Teplice’ye transfer olan Başnak futbolcu, burada forma giydiği 45 maçta 16 gol 3 asistlik bir performansın altına imza attı. İlk büyük çıkışını Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg’da yaşayan Dzeko, 142 maçta 85 kez gol sevinci yaşarken, 35 kez de asist yaptı.

Wolfsburg macerasının ardından İngiltere’nin yolunu tutan deneyimli oyuncu Manchester City forması ile 189 maçta 72 gol, 38 asistlik bir performansa imza attı.

Ardından İtalya’nın Roma takımında forma giyen Dzeko, Roma’da 260 maçta 119 gol, 54 asist ile dikkat çekti.

Son olarak İnter’de forma giyen tecrübeli golcü burada da çıktığı 101 maçta 31 gol 15 asistlik performans gösterdi. Bosna Hersek formasıyla da 129 maça çıkan oyuncu 64 defa fileleri havalandırdı.

Dzeko, ayrıca bu sezon İstanbul'da İnter ile Manchester City arasında oynanan Şampiyonlar Ligi müsabakasında, İnter takımının ilk 11'inde yer almıştı.