Fenerbahçe sahasında Sivasspor’u 4-1 mağlup etti. Bu sezon ilk kez 4 gol birden atan sarı lacivertliler puanını 27’ye yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu

Fenerbahçe ‘farklı’ güldü

Serkan Fidan - serkanfidan@yahoo.com

Fenerbahçe’nin maçın başlarında kullandığı köşe atışında kaleci Ertuğrul topu ceza sahasının dışına yumrukladı. Seken topu Emre yeniden ortaladı, Gökhan Gönül’ün indirdiği topa Bekir vurdu ve top kaleciden döndü. Pozisyonun ofsayf kokusunu geçiştiren futbol tanrıları bununla da kalmayıp kaleciden dönen topu bir kez daha Bekir’in önüne yuvarladı. Tanrıların ikinci ikramını reddetmeyen Bekir belki de zor geçmesi muhtemel maçın rahatlamasını sağlıyordu.

Geçen sezonun başaltı takımı Sivasspor 12 hafta sonunda oyun kalitesini puana yansıtamamış durumda. Puan cetvelindeki yeri ne olursa olsun Sivas her zaman her takım için tehlikeli olabilecek bir rakip. Fenerbahçe’yi de aslında zor bir maç bekliyordu. Caner’in kısa düşen geri pasına Neuer’e özenerek çıkan Volkan, Aatif Chahechouhe’dan yavaş kalınca geçen sezonun gol kralı skoru eşitliyordu. Ev sahibi golün hemen ardından yeniden öne geçmese belki bu kadar rahat kazanamayabilirdi. Yine de rakibin fişini çeken ilk yarının sonlarında Kuyt’ın attığı gol oldu. İkinci yarıda skor avantajına sahip Fenerbahçe’nin en iyi yaptığı şeyi yapıp oyunu kontrol ederek maçın temposunu düşüreceğini düşünenler yanıldı. Rakibinin futbol felsefesinin de desteğiyle ikinci yarıda oyunun temposu düşmedi ve izleyenlere yer yer keyif veren bir 90 dakika ortaya çıktı. Maçın skorunu belirleyen ikinci 45 dakikanın tek golünde topa son vuran gene Sow idi.
Passolig lanetinin Papazın Çayırı’na da uğraması nispeten dolu olan Fenerbahçe trübünlerini de Türkiye standardına geriletmiş oldu. Sarı-Lacivert çubuklu formalı oyuncu topluluğunun kazanma arzusu bu sefer yüksekti ve ekstradan motive edilmeye ihtiyaçları olmadı. Ancak evindeki fiyakalı yenilmezlik serisinde 12. adamının katkısını kimse inkâr edemez.

NOT: Tribünler geçtiğimiz hafta futbolu bırakan şimdikilerin aksine, taraftarların sahip çıktığı değerlere yakışan eski kaptanı Alex De Souza’yı da unutmadı. Yeteneklerini, zekasını ve sporcu ahlakını bizden esirgemediği için Alex’e teşekkür edip, son maçında ona bu stada çıkmayı çok görenleri de kınıyorum...