Fenerbahçe hak etti

SERKAN FİDAN

2014 yılında 294, 2015 yılında ise şimdilik 55 kadının şiddet görerek hayatını kaybettiği ülkenin en ilgi çeken spor karşılaşmasına takımlar “Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir” ve “Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun” yazılı pankartlarla çıktı. İkibinli yıllarda Kadıköy’de oynanan 15 resmi maçın 12’sini kazanan ve rakibine hiç kaybetmeyen ev sahibinin alışılagelmiş onbirinde Meireles’in yerine Diego sahadaydı. İsmail Kartal Emenike’yi de sol kanada çekmişti. Sabri’nin nadir çıkışlarında Emenike’yi uyarmak yine Kartal’a düştü.

Maçın başlarında Fenerbahçe baskısı bekleniyordu ancak pozisyonlar üreten konuk takım oldu. Ev sahibi ilk pozisyonunu 20. dakikada organize gelişen atakta Kuyt ile yakaladı. Hollandalı Muslera’ya takılsa da bu pozisyon Fenerbahçe’nin oyuna hakimiyetinin başlangıcıydı. İlk yarının geri kalan bölümünde ev sahibinin üstünlüğü ve pozisyonları olsa da maçın ilk yarısı başladığı skorla sona erdi.

İkinci yarıya Fenerbahçe aynı onbirle başladı ancak Emenike bu sefer sağ kanatta yer alıyordu. Belli ki İsmail Kartal taktik disiplinden yoksun Nijeryalı oyuncusuna sesini duyurmak istiyordu. Fenerbahçe yine istekli olan ve daha fazla pozisyona giren taraf olsa da konuk ekip de cılız tehlikeler yarattı. Maçın 66. dakikasında Emenike’nin yerine Alper’in oyuna girmesiyle Fenerbahçe sahanın tek hakimi haline geldi. İleri üçlünün bu sezon kronikleşen son vuruşlardaki beceriksizliği İsmail Kartal’ı Diego – Webo değişikliğine zorladı. Sahanın iyilerinden olan Brezilyalı’nın çıkışı Galatasaray’ın yeniden orta sahada top tutabilir hale gelmesini sağlamıştı ancak ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Kuyt topu sağına çekip yaptığı vuruşla Muslera’yı mağlup etti. Golün hemen ardından Yasin beraberlik sayısına çok yaklaşınca İsmail Kartal son hamlesini Sow’un yerine Selçuk’u oyuna alarak yaptı. İlk kez tamamen dolu tribünler önünde sahaya çıkan Fenerbahçe maçın ilk 20 dakikası dışında sahanın tek hakimiydi ve galibiyeti hak etti ancak şampiyonluk yarışının bu denli başa baş devam ediyor olması ile passolig uygulaması arasında bir ilişki olduğunu da düşünmeden edemiyor insan...