Zeljko Obradovic'in ayrılığı sonrası başantrenör çalışmaları devam eden Fenerbahçe Beko, Sırp antrenör Igor Kokoskov ile anlaştığı iddia edildi. Gazeteci İsmail Şenol, "Maurizio Gherardini'nin çok gizli yürüttüğü süreç, büyük bir başarıyla sonuçlandı" dedi

'Fenerbahçe, Igor Kokoskov ile anlaştı' iddiası

Zeljko Obradovic'in ayrılığı sonrası başantrenör çalışmaları devam eden Fenerbahçe Beko, Sırp antrenör Igor Kokoskov ile anlaştığı iddia edildi.

beIN Sports'un haberine göre Fenerbahçe Beko, Sırp antrenör Igor Kokoskov ile 3 yıllık anlaşmaya vardı.

Gazeteci İsmail Şenol, beIN Sports'ta Igor Kokoskov ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Igor Kokoškov'la ilgili resmi açıklama hafta sonu olacak. Anlaşma, 3 yıllık. 2+1 şeklinde olacak" diyen Şenol, "Maurizio Gherardini'nin çok gizli yürüttüğü süreç, büyük bir başarıyla sonuçlandı" ifadelerini kullandı.

Şenol'un değerlendirmeleri şöyle:

"Çok büyük bir sistem, anlayış değişikliğine gidilmeyeceği ortada. Farklı bir detay daha verelim, Zeljko Obradovic, Fenerbahçe Beko'nun başına geldiğinde 2 kez Igor Kokoškov'a asistanı olma teklifi yaptı ama o, NBA'de olmayı tercih etti.

Sacramento Kings tarafından da bir onay gelmesi gerekiyordu bu kontratın yok sayılması, Kokoškov'un ayrılabilmesi için. Kulübün başkanı Vlade Divac, o da bu konuda Fenerbahçe'ye ve Kokoškov'a bir kolaylık sağladı.

"ANLAŞMA 2+1 ŞEKLİNDE OLACAK"

Fenerbahçe'nin Kokoškov ile anlaşması 3 yıllık ancak teknik bazı sorunlar olabilirdi bu transferde. Burada Sacramento Kings'in de yardımcı olması önemliydi çünkü Kokoškov'un hali hazırda devam eden bir NBA kontratı var asistan koç olarak.

Igor Kokoškov'la ilgili resmi açıklama hafta sonu olacak. Anlaşma, 3 yıllık. 2+1 şeklinde olacak.

fenerbahce-igor-kokoskov-ile-anlasti-iddiasi-752186-1.

"HÜCUM YÖNÜNDE TAKTİK DETAYLARI ÇOK İYİ KULLANAN BİR KOÇ"

Oyunculara saha içi özgürlüğü vermeyi sever ve oyunun yarı sahada yüksek tempoda oynanmasını seven bir koçtur.

Özellikle işin hücum yönünde taktik detayları çok iyi kullanan, oyun içinde taktik değişikliklerle farklılık yaratmayı çok seven bir koçtur.

Maurizio Gherardini'nin çok gizli yürüttüğü süreç, büyük bir başarıyla sonuçlandı.

"FENERBAHÇE 'KÜÇÜLMEDİK' MESAJINI VERDİ"

Kişisel yorum olarak, Fenerbahçe'nin teklif götürdüğü Sarunas Jasikevicius çok özel bir isim ama Igor Kokoškov da en az Jasikevicius kadar özel, bilhassa antrenörlük olarak kulübüne, takımına çok şey katabilecek, çok farklı bir isim.

Gerçekten çok kaliteli bir isim. Özellikle Zeljko Obradovic'in ayrılığı sonrasında, Fenerbahçe Beko da 'Biz tekrar buradayız. Belki daha az para harcayacağız ama küçülmedik' mesajını da böylelikle vermiş oldu."

NBA'İN İLK AVRUPALI BAŞANTRENÖRÜ

Daha önce, "NBA tarihinin Avrupa'da doğup büyüyen ilk başantrenörü" unvanıyla bu ligde Phoenix Suns'ı çalıştıran Kokoskov; Los Angeles Clippers, Detroit Pistons, Orlando Magic ve Cleveland Cavaliers takımlarında da yardımcı antrenörlük yapmıştı.

Kariyerinde Gürcistan ve Slovenya milli takımlarının başantrenörlüğünü de üstlenen Sırp teknik adam, Slovenya'ya 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda altın madalya kazandırmıştı.

Kokoskov son olarak, NBA ekiplerinden Sacramento Kings'te yardımcı antrenör görevinde bulunuyordu.