Fenerbahçe Spor Kulübü, Portekizli teknik direktör Jorge Jesus ile görüşmelere başlandığını duyurdu. Jesus, kulübü ziyaret etti ve Fenerbahçe Müzesi'ni gezdi.

Fenerbahçe, Jorge Jesus ile görüşmelere başlandığını açıkladı
Fotoğraf: Fenerbahçe / Twitter

Fenerbahçe Spor Kulübü, Portekizli teknik direktör Jorge Jesus ile görüşmelere başlandığını duyurdu.

Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) da yer alan açıklamada, "Teknik direktörlük görevi için Jorge Jesus ile görüşmelere başlanmıştır" denildi.

Sarı-lacivertli kulüple bir süredir görüşme halinde olan 67 yaşındaki teknik direktör, dün gece geç saatlerde İstanbul'a gelmişti.

FENERBAHÇE'DEN PAYLAŞIM

Sarı-lacivertliler resmi Twitter hesabından Jorge Jesus ile ilgili paylaşımda bulundu.

Paylaşımda, "Portekizli teknik adam Jorge Jesus, Başkanımızla bir araya geldi, stadımızı gezdi. Fenerbahçemiz tarafından görüşmelere başlandığı KAP’a duyurulan Portekizli dünyaca ünlü teknik direktör Jorge Jesus, Kulübümüzü ziyaret etti. Başkanımız Ali Y. Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle bir araya gelen deneyimli teknik adam, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksini ve Fenerbahçe Müzesi’ni gezdi." ifadeleri kullanıldı.

JORGE JESUS KİMDİR?

Jorge Jesus, 24 Temmuz 1954'te Portekiz'de dünyaya geldi. Profesyonel futbol kariyerine 1973'te başlayan Jesus; Sporting CP, Belenenses, Farense, Benfica Castelo Branco gibi ekiplerin formasını giydi. Jesus teknik direktörlük kariyerine 1989'da Amora takımıyla başladı.

Jergus, teknik direktörlük kariyerinde; Amaro FC, Felgueiras 2015, Uniao Maderia, CF Estrela, Vitoria Setubal, CF Estrela, Vit. Guimaraes, Moreirense, Leiria, Belenenses, SC Braga, Benfica, Sporting Lizbon, Al Hilal ve Flamengo'da görev yaptı.

Jesus Benfica ile 2009-2010, 2013-2014, 2014-2015 yıllarında Portekiz Ligi şampiyonu oldu. Ayrıca Benfica ile 5 Portekiz Kupası ve 1 Süper Kupa kazandı.

Tecrübeli teknik direktör, Sporting Lizbon ile 1 Portekiz Kupası ve 1 Süper Kupa Şampiyonluğu yaşadı.

Jesus, Flamengo'da ise 1 lig şampiyonluğu, 1 Süper Kupa, 1 Copa Libertadores ve 1 Sudamericana şampiyonluğu yaşadı.