Lider Galatasay'ı 6 puan farkla takip eden Fenerbahçe, Ankaragücü'nü ağırlıyor. Sarı-lacivertliler zirve için galibiyet serisini devam ettirmek istiyor.

Fenerbahçe seriyi sürdürmek istiyor

Yunis ALAÇAM

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 29’uncu haftasında bugün sahasında Ankaragücü ile karşılaşacak. Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 20.30'da başlayacak müsabakayı Atilla Karaoğlan yönetecek.

Ligde son olarak Fatih Karagümrük'ü deplasmanda mağlup eden sarı-lacivertliler, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 6'ya indirmişti.

Teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, haftaya 57 puanla 2’inci sırada giriyor.

ALTI EKSİK VAR

Fenerbahçe, Ankaragücü karşısında 6 oyuncusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Ferdi Kadıoğlu'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Lincoln Henrique ve Joshua King müsabakada forma giyemeyecek. Bu isimlerin yanı sıra henüz hazır olmayan Luan Peres, Michy Batshuayi ve Jayden Oosterwolde'nin de oynaması beklenmiyor.

KAFKAS İLE GELEN ÇIKIŞ

Teknik direktörlüğe Tolunay Kafkas'ın gelmesiyle çıkışa geçen Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'u eleyerek yarı finale yükselirken, ligde de geçen hafta İstanbulspor'u 3-2 yenerek taraftarını mutlu etti.

Ankaragücü, küme düşme hattının 4 puan üstünde 28 puanla 14’üncü sırada yer alıyor. Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe karşısında puan almak isteyen Ankaragücü, deplasmandaki yenilgi serisini de sonlandırmaya çalışacak. Sarı-lacivertliler, ligde oynadığı son 3 dış saha maçını da kaybetti.

***

ADANA DEMİRSPOR-KASIMPAŞA

Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta mücadelesinde Kasımpaşa bugün deplasmanda Adana Demirspor'la karşılaşacak. Yeni Adana Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı Ümit Öztürk yönetecek.

***

İSTANBULSPOR-BAŞAKŞEHİR

Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta mücadelesinde İstanbulspor, bugün Başakşehir'i konuk edecek. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Mert Güzenge yönetecek.