Stadlara özgürce girmeyi imkansız hale getiren Passolig uygulamasına karşı Fenerbahçe taraftarları yürüyüş yaptı

Fenerbahçe taraftarlarından Passolig yürüyüşü

Stadlara özgürce girmeyi imkansız hale getiren Passolig uygulamasına karşı yürüyüş yapan Fenerbahçe taraftarları basın açıklaması yayınladı:

"Tribünler kadar boşsunuz

Biz, meşale ateşiyle aydınlananlar, bir şehirden bir şehire ayakta yolculuk edenler, oturarak maç izleyemeyenler, çorbayla suyu pay edenler, bayrağının gölgesiyle yetinenler, aşkını pankarta işleyenler, tribünü hayat bellemiş Fenerbahçelileriz.

Onların belirlediği bir bankanın, onların belirlediği şartları ile üyesi olup, tuttuğun takımın sevdasını aldığın kartlar ve yüklediğin biletler ile birilerinin kasasında nakde çevirmeyi amaçlayan e-bilet sistemine ve uzantısı Passolig'e, Okul Açık kültürüyle yaşayan Fenerbahçeliler olarak hayır diyoruz.

Sevdamız hiçbir bankanın kasasına sermaye, hiçbir bilgi sistem deposuna kişisel veri olmayacak.

Futbolun kötü yönetiminin bir sonucudur Passolig. Boş tribünler sizin eseriniz ve bu sisteminiz devam ettikçe de boş kalacak. Futbola ve tribünlere dair ne biliyorsanız hepsinin karşılığı bu koskoca boşluk. Var ettiğiniz boşluk ile övünün.

Tarafız, taraftarız. Takımımızı, sevdamızı desteklememizi engelleyecek her şeyin karşısındayız. Bugün taraftarları takımlarından ayıran sistemin adı her tür baskısıyla birlikte bizim için Faşşolig'dir.  Kulüp yönetimlerinden, federasyonlara yasalardan kasalara üzerimizdeki her tür baskıyı reddediyoruz.

PASSOLİG FAŞŞOLİG'DİR.

ALMIYORUZ, ALDIRMIYORUZ!"