Fenerbahçe’de yeni teknik direktör birkaç gün içinde belli olacak. Kanarya’nın başına kulübü daha önce iki dönem çalıştıran İsmail Kartal’ın geçmesi bekleniyor.

Fenerbahçe’de Kartal favori
Fotoğraf: Depo Photos

Sercan SİNECAN

Sezonu Türkiye Kupası’yla tamamlayan Fenerbahçe’de ana gündem yeni teknik direktör. Sarı-lacivertli ekibin takımın başına daha önce iki dönem kulüpte görev yapan İsmail Kartal’ı geçirmesi bekleniyor. 

Daha önce 2014-2015 ve 2021-2022 sezonlarında Fenerbahçe’de teknik adam olarak çalışan 62 yaşındaki tecrübeli antrenör, iki döneminde de göze hoş gelen futbol ve aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekmişti. Kartal’lı Fenerbahçe 2014-2015’te 2.17, 2021-2022 sezonunda ise 1.95 puan ortalaması tutturmuştu.

Sarı-lacivertli takımın başına yeniden geçmesi durumunda kariyerinin ilk şampiyonluğu için ter dökecek olan İsmail Kartal, Fenerbahçe ile en az 15 maça çıkan yerli hocalar arasında en yüksek puan ortalamasına sahip ikinci isim olarak dikkat çekiyor: 67 maçta 42 galibiyet, 15 beraberlik, 10 mağlubiyetle 141 puan (2.10). Mustafa Denizli, bu istatistikte ilk sırada yer  alıyor.

BİRÇOK TAKIM ÇALIŞTIRDI

Teknik direktörlük kariyerine Karabükspor’da start veren İsmail Kartal daha sonra ​Sivasspor, Mardinspor, Altay SK, Malatyaspor, Orduspor, Konya Şekerspor, Fenerbahçe SK, Eskişehirspor, Gaziantepspor, ​MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Konyaspor’u çalıştırdı.

15 Haziran 1961 tarihinde dünyaya gelen İsmail Kartal teknik direktörlük kariyerinde 1 kupa kaldırdı. 61 yaşındaki çalıştırıcı, 2014-15 sezonunda ​Fenerbahçe’nin başında TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

KOÇ İŞARET ETTİ

Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da geçen günlerde düzenlenen mali genel kurulda yaptığı açıklamayla İsmail Kartal ismini işaret etmişti. Koç, “Türkiye’yi hiç bilmeyen, Türkiye’de hiç çalışmamış bir hocayla yeni sezona başlamamızın çok büyük risk taşıdığına karar verdik. Türkiye’yi iyi bilen yabancı hoca sayısı 3’ü geçmiyor. Türkiye’yi ve ligi bilen, burada yıllarca hocalık yapmış, bize olabilecek uyabilecek hoca dediğiniz zaman sayı 4’ü geçmiyor. Bir sürü isimle siz heyecanlandırılıyorsunuz. Camiayı bilen hizmet etmiş o ruhu aşılayacak 2 Türk hoca çıkıyor karşımıza” ifadelerini kullanmıştı.