TFF Hukuk Müşavirliği, 18 Mayıs’ta, Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada yere ‘tükürdüğü’ ifade edilen Fenerbahçeli futbolcu Samet Akaydın’ın tedbirli olarak PFDK'ye sevk edildiğini belirtti.

Kaynak: AA
Fenerbahçeli futbolcu Samet Akaydın, PFDK'ye sevk edildi
Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçeli futbolcu Samet Akaydın'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, 29 yaşındaki savunma oyuncusunun Trabzonspor karşılaşmasında "tükürmesi" nedeniyle tedbirli olarak disipline gönderildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Spor Toto Süper Lig'in 34. Haftasında, Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında oynanan maçta, sarı-lacivertli futbolcu Samet Akaydın'ın rakip oyuncu Mahmoud Trezeguet'ye gol sevinci sonrası ‘şükür secdesi’ yaparken ‘tükürdüğü’ ileri sürülmüştü.

Trabzonspor, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yaşandığı iddia edilen olayı ‘rezillik’ olarak nitelemiş “Samet Akaydın'a tüm futbol paydaşlarının tepki koymasını, başta Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonundan da ivedilikle gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Sporun dostluk, sevgi ve saygı temelinde yeniden inşa edilmesi için tüm spor camiasını bir araya gelmeye, bu tür saldırganlık ve insanlık dışı hareketleri reddetmeye, futbolun gerçek değerlerini korumaya çağırıyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Samet Akaydın, sosyal medya hesabından, "Sosyal medyada, tamamen sporcu alışkanlığının bir parçası olan hareketimin görüntü açısı üzerinden manipüle edilerek ortaya ahlaksız iddialar atılmasını kınıyorum. Sosyal medyanın ucuz yaklaşımıyla futboldaki rekabeti ve insanlığı bu derece iftira ile kirletmeye çalışanları Allah'a havale ediyorum" sözlerini kullanmıştı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada ise "Dün geç saatlerde gündeme düşen ilgili video üzerine futbolcumuz ile görüşme yapılmış, olayın kesinlikle yansıtıldığı gibi olmadığı, kamera açısı üzerinden manipülasyon ve aldatma yapıldığı oyuncumuz tarafından net bir dille açıklanmıştır" denilmişti.

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada ise “Konuyla ilgili olarak ağır bir disiplin ihlali gerçekleştiren Samet Akaydın ile ilgili TFF Başkanlığı'na gerekli başvurular yapılmış olup, alınacak karar ise titizlikle takip edilecektir” ifadelerini kullanmıştı.