Silivri Cezaevi’nde tutulan ve kalp krizi geçirdiği gerekçesiyle yaşamını yitirdiği belirtilen Ferhan Yılmaz’ın yoğun bakım görüntüleri ortaya çıktı. "Bu görüntüye bakıp bu çocuk kalp krizi geçirdi diyebilir misiniz? Ne gıda zehirlenmesidir ne de kalp krizidir" diyerek tepki gösteren ağabey Hikmet Yılmaz, "Bu sorumluların görevden alınmasını ve yargılanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ferhan Yılmaz'ın yoğun bakım görüntüsü ortaya çıktı: 'Ne zehirlenme ne kalp krizi'

Fotoğraf: Evrensel

Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ve kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilen Ferhan Yılmaz’ın yoğun bakım görüntüleri açığa çıktı. Ağabeyi Hikmet Yılmaz, görüntülere ilişkin yaptığı açıklamada, "Ne gıda zehirlenmesidir ne de kalp krizidir. Açık ve net kendini gösteriyor ki 90’lı yıllarda Diyarbakır Cezaevi’nde yapılan Silivri’de kardeşime yapılmıştır" dedi.

Evrensel'den Meltem Akyol'un haberine göre, Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 6 Nisan’da 60 gardiyan mahpuslara işkence ettiği iddia edilmişti. Gardiyanların şiddet ve işkencesi sonucu mahpusların toplu intihar ettiği öne sürülmüştü. Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü iddiaları ‘gerçek dışı’ diyerek yalanlamıştı.

Söz konusu cezaevi mahkumu Ferhan Yılmaz’ın bu süreçte hayatını kaybettiği ortaya çıkmış; Yılmaz’ın ailesi, kendilerine ölüm sebebinin ‘kalp krizi’ olarak açıklandığını ancak vücudunda işkence izleri bulunduğunu söylemişti.

'BOYNUNDA ÇAMAŞIR İPİYLE ASILMIŞ GİBİ İZ VAR'

Evrensel’den Meltem Akyol’a konuşan ağabey Hikmet Yılmaz, kardeşinin vücudunda işkence izleri bulunduğunu ifade etmişti. Hikmet Yılmaz, “Bize kalp krizi dediler. Cenazesini yıkarken gördük, sanki boynuna çamaşır ipiyle asılmış gibi iz var, her iki gözü patlamış, gözlerinden kan geliyor, burnu sanki tamamen kırılmış pamuklarla doldurulmuş, göğüs kısmında büyük bir şişkinlik ve morluk var sanki ağaç saplanmış gibi. Üst dudağı neredeyse bir avuç kadar şişmişti. Sağ ayak kısmı dikişliydi” diye konuşmuştu.

Haberin ardından Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü açıklama yapmıştı. Açıklamada Yılmaz’ın koğuşta rahatsızlandığı daha sonra Silivri Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği ve Kardiyak Arest (Kalp Durması) sebebiyle vefat ettiği ifade edilmişti.

ADALET BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, "Silivri'de işkence sonucu 2 tutuklu yaşamını yitirdi" şeklindeki haberlerle ilgili yazılı açıklama yapılmıştı.

Açıklamada, "Yapılan inceleme neticesinde; haberlerde adı geçen Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü Ferhan YILMAZ'ın rahatsızlanması üzerine derhal koğuşundan alınarak revir birimine getirildiği ve ilk müdahalesinin yapıldığı, 112 Acil Servis ile Silivri Ceza İnfaz Kurumu Devlet Hastanesine sevk edildiği, burada yapılan ilk müdahale sonrasında ileri tetkik ve tedavi işlemleri kapsamında Silivri Devlet Hastanesine sevk edildiği, Genel Yoğun Bakım Servisine alınarak yatışının yapıldığı, 10.04.2022 tarihinde saat 18.30’da Silivri Devlet Hastanesi, Genel Yoğun Bakım Servisinde tedavisi devam ederken Kardiyak Arest (Kalp Durması) sebebiyle vefat ettiği belirlenmiş ve konuya ilişkin derhal idari soruşturma başlatılmıştır" denilmişti.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI, AĞABEY TEPKİ GÖSTERDİ

Ferhan Yılmaz’ın yoğun bakım görüntüleri ortaya çıktı.

Evrensel'e konuşan ağabey Hikmet Yılmaz, yetkilileri göreve çağırarak şöyle konuştu:

“Tam size dün anlattığım gibi. Görüyorsunuz siz de…Dudaklarını, burnunu. Bu kalp krizi geçirmiş birisinin görüntüsü mü? Bu görüntüye bakıp bu çocuk kalp krizi geçirdi diyebilir misiniz? Ne gıda zehirlenmesidir ne de kalp krizidir. Açık ve net kendini gösteriyor ki 90’lı yıllarda Diyarbakır Cezaevi’nde yapılan Silivri’de kardeşime yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu fotoğrafa bakıp Silivri Cezaevi Müdürü’ne herhangi bir işlem yapmayacak mı? Bu sorumluların görevden alınmasını ve yargılanmasını istiyoruz. Her kim ki buna sessiz kalırsa yargı, yetkililer onlar da bunun ortağı olur.”