Festival, Mahsa Amini anması ile perde açıyor
Fotoğraf: IMDb

Kültür Sanat Servisi

20. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali sinemaseverler ile buluşuyor. 5 Kasım'da başlayarak 18 Aralık'a kadar sürecek olan festival kapsamında 23 ülkeden 38 filmin gösterimi yapılacak.

Bu yıl 20’nci yılına giren Filmmor, ahlak polisi tarafından öldürülen Jina Masha Amini’nin ardından sokaklarda saçlarını savurarak molla rejimine direnen İranlı kadınları anarak başlayacak. Festival, iki kadın yönetmen, Füruğ Feruhzad ve Rahşan Beni-İtimad’ın filmlerinin gösterileceği 'Jin Zendegî Özgürlük' bölümüyle açılacak.

Festivalde film gösterimleri, yönetmen ve film ekipleriyle söyleşiler, çevrimiçi olacak. Filmler, “Kadınların Sineması”, “Damdaki Sinemacılar”, “Jin Zendegî Özgürlük”, “Kadın Cinayetleri Önlenebilir”, “Yersiz Yurtsuz”, “Parola: Barış”, “Feminist Bellek” bölümleri altında seyirciyle buluşacak. Programda, film gösterimlerinin yanı sıra Film Toplayan Kadınlar, Kadın Cinayetleri Önlenebilir, Yersiz Yurtsuz Sinemacılar, 120 Yıldır Bitmeyen Mücadele: Kadınların Siyasal Temsili forumları, film sonrası söyleşiler ve çevrimiçi buluşmalar var.

Festival boyunca tüm gösterim ve etkinlikler filmmoronline.org’a üye olarak ve her program için ön kayıt yaptırarak Türkçe altyazı ve çeviri seçenekleri ile ücretsiz izlenebilecek.