Festivaller balkona taşındı

Dijital ortama taşınan etkinliklere yenileri eklenmeye devam ediyor. Her sene büyük coşkuyla kutlanan Alaçatı Ot Festivali ve Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı bu sene evlere taşınacak.

İzmir Çeşme’de her sene düzenlenen Alaçatı Ot festivali, 10-12 Nisan’da mutfağa girecek şeflerin hazırladığı birer dakikalık videolarla sosyal medyadan gerçekleşecek. Alaçatı Turizm Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, Alaçatılı şefler, kendi tarifleriyle yemek pişirecek ve birer dakikalık videolar hazırlayacak. Derneğin sosyal medya hesaplarından paylaşılacak videolarla Alaçatı’nın yöresel yemekleri için de arşiv oluşturulacak.

Adana’da ise bu yıl 3-12 Nisan tarihlerinde 8’inci kez yapılması planlanan, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, ‘EVDEKArnavaL’ sloganıyla balkonlara taşınacak. Karnaval Komitesi, Adanalılara seslenerek, “Evlerinizin balkonlarınızı süsleyin, kendinize, komşularınıza moral vermek için bu coşkuya katılın. Ama mutlaka evde kalın” çağrısı yaptı.

Yarın saat 20.30’da başlayacak özel programda ulusal radyo yayını ve @nisandaadanada resmi Instagram hesabı üzerinden görüntülü canlı yayınlar yapılacak.