AKP'li Beyoğlu Belediyesi'nin kentsel dönüşüm zorbalığına maruz kalan Fetihtepe, bugün Beyoğlu Belediyesi önünde bir araya geldi. Yurttaşlar "Rantsal dönüşüm istemiyoruz" sloganıyla tepki gösterdi. Hanelerdeki ailelerin avukatı Onur Cingil, "Buralar, bu insanların tapulu mülkleri. Bu insanların tapulu daireleri, apartmanları... Yani bugün bakanlık ve belediye, insanların yerlerine çöküyor. Tam olarak yaptıkları şey bu, el koyma hareketi bu!" ifadelerini kullandı.

Fetihtepeli yurttaşlar, AKP'li Beyoğlu Belediyesi önünde: Rantsal dönüşüm istemiyoruz!

İstanbul’da AKP’li Beyoğlu Belediyesi'nin Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm zorbalığı devam ediyor. 4 gün önce başlayan kentsel dönüşüm zorbalığında evlerde elektrik, su ve doğalgaz kesintileri yaşanırken, yurttaşlar zorla evlerden çıkarılıyor.

Kentsel dönüşüm zorbalığına tepki gösteren Fetihtepeli yurttaşlar, bugün Beyoğlu Belediyesi'nin önünde basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında mağdur mahalleliler, duygularını ifade etti.

"BEYOĞLU BELEDİYESİ SÖYLEDİKLERİNİN TERSİNİ YAPTI"

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nden Rüstem Karakuş, burada yaptığı açıklamada, "Bizler Okmeydanı halkı olarak Beyoğlu Belediyesi'nin adeta cennet vaat eden sözleriyle yaşadık. Herkesin dairesine daire, dükkanına dükkan vereceklerini, kimsenin borçlandırılmayacağını, rızayla dönüşüm yapacaklarını vaadeden belediye yetkilileri, bugün yaptıkları uygulamayla ne yazık ki bunun tam tersini yapmaktadırlar" ifadelerini kullandı.

"HALK DÜŞMANLARIYLA MÜCADELE EDİYORUZ"

Hanelerdeki ailelerin avukatı Onur Cingil ise açıklamasında, "Fetihtepe'de biz halkına düşman olan halk düşmanlarıyla mücadele ediyoruz. Aslında 4 günün özeti bu. Halkını dinlemeyen, halkına çevik kuvvet gönderen, kan döktüren, gözaltına aldıran bir zihniyetle mücadele ediyoruz. Belediye Başkanı da (Haydar Ali Yıldız) avukat ben de avukatım. Ne kadar ironik! Bence mesleği bırakmalı. Bence siyaseti de bırakmalı. Belediye halkına zulmediyor. Başka da bir şey yapmıyor" dedi.

Cingil, açıklamasına şöyle devam etti: "'Yıkarız' diyorlar. Evet, yıkılacak! Ama halkına zulmedenlerin saltanatı yıkılacak! Bunu göreceksin. Buraya riskli alan dediler. Buranın riskli alan olmadığını raporlarla ispat edebiliriz... Buralar, bu insanların tapulu mülkleri. Bu insanların tapulu daireleri, apartmanları... Yani bugün bakanlık ve belediye, insanların yerlerine çöküyor. Tam olarak yaptıkları şey bu, el koyma hareketi bu!"

"Namuslu yargıçları bir kenara koyuyorum" diyen Cingil, "Ama burada diyaliz hastaları elektriksiz kaldı, burada insanlar susuz kaldı, burada insanlar doğalgazsız kaldı. 'Üniversite öğrencileri elektriksiz kaldı, çabuk olun, karar verin' dememize rağmen 85 dosyadan sadece 13'üne karar verildi" ifadelerini kullandı.