Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP-FETÖ ortaklığını berrak biçimde ortaya koyduğu “Ne istediler de vermedik” sözleri hafızalardaki tazeliğini korurken Yeni Şafak gazetesi bugün “FETÖ CHP’nin eseri” manşetiyle çıktı

FETÖ arşivi kabarık Yeni Şafak'tan manşet: FETÖ CHP'nin eseri!

Yandaş Yeni Şafak gazetesi bugünkü manşetinde, CHP’nin “FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın” önergesine siyasi hafızayla adeta dalga geçen bir iddiayla destek verdi.

Gazete, “FETÖ CHP’nin eseri” manşetiyle çıktı.

“Önerge kabul edilsin, örgütün siyasi ayağı öne çıksın” üst başlığıyla verilen ‘haberde’ şu ifadeler kullanıldı:

“CHP’nin FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması için Meclis’e verdiği önerge fırsat olsun. Böylece FETÖ’nün 60 yıllık serüveni, Fetullah Gülen’in henüz 15 yaşındayken CHP yönetimi ve CHP içindeki masonlarla ilişkisi ortaya çıkacak. Kamuoyu da askeri yönetimler dahil Gülen’in nasıl korunduğunu ve önünün açıldığını görecek. Gülen 21 Mart 1958’de henüz 15 yaşındayken CHP’nin İstanbul İl Gençlik Kolları’nın Beyoğlu Divan Otel’deki ‘Talebe ve Gençlik Teşekkülleri Toplantısı’na katıldı. Ecevit’in de bulunduğu toplantıda İsmet İnönü ile görüştü. CHP’nin o dönemdeki Genel Sekreteri Moon tarikatının Türkiye temsilcisi Kasım Gülek’tir. Gülen’in CHP siyasetiyle ilişkisi ilerleyen yıllarda da devam etti. Dönemin Başbakanı Ecevit, FETÖ elebaşının 1999 yılında ABD’ye kaçmasına yardım etti. Ecevit’in örgütün 1999 yılında ortalığa yayılan devleti ele geçirme planıyla ilgili de derinlemesine araştırma yapmadı.”

Gazetenin bugünkü manşeti şöyle:

feto-yeni-safak-674809-1.

FETÖ'NÜN GAZETESİ DEDİRTEN YAYIN ÇİZGİSİ

Yeni Şafak, AKP-Cemaat ortaklığı bozulmadan önce Fethullah Gülen ile ilgili tüm eleştirilere sert şekilde yanıt vermesiyle biliniyordu. Gazetenin yazarları Fethullah Gülen ziyaretlerinden yazı dizisi çıkarıyor, manşetlerde cemaate övgüler diziliyordu.

İşte birkaç örnek:

feto-yeni-safak-674811-1.

feto-yeni-safak-674815-1.feto-yeni-safak-674817-1.