Dün yapılan FETÖ operasyonunda gözaltına alınan bir emekli askerin, son YAŞ toplantısında tuğgeneralliğe terfi ettirildiği ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'na atandığı ortaya çıktı.

FETÖ’den gözaltına ismin son YAŞ’ta tuğgeneralliğe terfi ettirildiği ortaya çıktı

FETÖ operasyonunda gözaltına alınan emekli asker Serdar A.’nın, Temmuz 2020’de yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında tuğgeneralliğe terfi ettirildiği ortaya çıktı.

OdaTv’de yer alan habere göre, son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın imzalarıyla tuğgeneralliğe terfi ettirilen A., Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'na getirildi. A., hakkında FETÖ iddiası olduğu, yeni görevine hiç başlatılmadığı, kısa bir süre önce de emeklilik dilekçesini vermesinin istendiği öne sürüldü.

Emeklilik dilekçesi vererek görevinden ayrılan A., dün düzenlenen FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Yandaş Sabah’ın haberine göre, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın TSK'deki yapılanmaya yönelik yürüttüğü soruşturmada, A.’nın sivil asker abileri tarafından kullanılan başkası adına kayıtlı hatlarla irtibatları çıktı.

Hürriyet’in haberine göre, A. ile birlikte iki eski tuğgeneral ile bir sivil imam hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Hakkında gözaltı kararı verilen eski MSB Personel Daire Başkanı Nuri C. ise evinde bulunamadı. C.’nin kurmay topçu albay rütbesindeyken 2011’de YAŞ kararıyla tuğgeneralliğe terfi ettirildiği, darbe girişiminin ardından da emekliye ayrıldığı belirtildi.

Gözaltına alınan diğer isim eski tuğgeneral Celalettin Ç.’nin ise darbecilerin atama listesinde olduğu, iki yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiği ve hakkındaki yargılamanın sürdüğü bildirildi.

Gözaltılar, bugün yandaş medyada da gündem oldu.

Yeni Şafak gazetesi gözaltıları manşetinden "FETÖ hala en kritik görevlere sızıyor. Tehlike geçmedi" başlığıyla duyurdu.

Akşam gazetesi de operasyonu "Neredeyse istihbarat komutanı oluyordu" diye duyurdu.

Sabah gazetesi ise birinci sayfasında olaya yer vermezken, 15. sayfasında gözaltılarla ilgili "Emekli 3 general, FETÖ'den gözaltına alındı" başlığını kullandı.