BirGün yazarı Fikri Sağlar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla Muharrem İnce ile bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı. Sağlar, İnce'nin adaylıktan çekilme talebini kabul etmediğini bildirdi. Gazeteci İsmail Saymaz ise teklifin detayına dair Memleket Partisi kanadından edindiği bilgileri paylaştı. Son olarak konu ile ilgili Muharrem İnce'den de açıklama geldi.

Fikri Sağlar: Kılıçdaroğlu’nun onayıyla İnce ile uzlaşma görüşmesi yaptım
Fotoğraflar: DepoPhotos

BirGün yazarı ve eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayı ile Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce ile bir uzlaşma görüşmesi yaptığını açıkladı.

Sağlar, bugünkü BirGün’de yayımlanan “Duyuru” başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı Adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeye dair, “Tarihin yüklediği sorumluluk gereği, kırgınlık ve kızgınlıkların bir tarafa bırakılarak birleşmenin sağlanması için, Sn. Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan’da Sn. Muharrem İnce ile Memleket Partisi Genel Merkezi’nde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim” dedi.

Sağlar’ın, görüşmenin sonuçlarını Kılıçdaroğlu’na ilettiğini de kaydettiği yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

SAYMAZ: 5 VEKİLLİK TEKLİF EDİLDİ

Gazeteci İsmail Saymaz, Sağlar’ın yazısının gündem olmasının ardından Muharrem İnce’ye yapılan teklifin detayına dair bir paylaşım yaptı.

Memleket Partililer ile görüşme yapan Saymaz, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Memleket Partilililere göre Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu adına beş milletvekilliği teklifi getirdi. İnce, bu teklifi reddetti” dedi. Saymaz, daha sonra ise Fikri Sağlar ve Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu ile konuştu ve şu paylaşımları yaptı:

"Fikri Sağlar’la konuştum. Sağlar, CHP’nin teklifini doğruluyor. Sağlar’ın sözlerinden daha önce CHP ile Memleket Partisi arasında bir temasın kurulduğunu, İnce’nin talebinin Kılıçdaroğlu’a fazla geldiğini, bunun üzerine beş milletvekilliği önerildiğini anlıyorum.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu ile görüştüm. Dudu, 3 Nisan’da Sağlar’ın ziyarete geldiğini, Kılıçdaroğlu adına beş milletvekilliği teklifi getirdiğini söyledi. Ancak İnce’nin herhangi bir pazarlığa girmediğini, o gün itibariyle cumhurbaşkanı adayları kurası çekildiği ve pusulalar basıldığı için teklifi geri çevirdiğini aktardı.

Dudu, 3 Nisan’dan önce ya da sonra başka bir görüşme ya da teklif olmadığını ifade etti."

MUHARREM İNCE'DEN AÇIKLAMA

Fikri Sağlar'ın yazısının ardından Memleket Partisi Genel Başkanı ve partinin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce de Twitter hesabından bir açıklama yaptı. İnce, "Tepkileri bastırmak için olsa gerek adayların kesinleşmesinden sonra hatırlı dostları araya sokarak bazı teklifler yapılıyormuş gibi yapılmıştır" ifadelerini kullandı ve "Kemal Bey’e yeterli ve doğru bilgiler verilmemiş de olabilir" dedi.