BirGün yazarı ve eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayı ile Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce ile bir uzlaşma görüşmesi yaptığını açıkladı.

Fikri Sağlar, o görüşmenin detaylarını anlattı… BirGün TV’de yayında!

HABER MERKEZİ

BirGün Yazarı Fikri Sağlar’ın dün yayımlanan yazısında Muharrem İnce ile görüştüğünü aktarması siyaseti oldukça hareketlendirdi.


Sağlar, bugünkü BirGün’de yayımlanan “Duyuru” başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı Adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeye dair, “Tarihin yüklediği sorumluluk gereği, kırgınlık ve kızgınlıkların bir tarafa bırakılarak birleşmenin sağlanması için, Sn. Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan’da Sn. Muharrem İnce ile Memleket Partisi Genel Merkezi’nde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim” dedi.

Yazı sonrası birçok iddia ve açıklama kamuoyu ile paylaşılırken İnce görüşmesini gerçekleştiren Fikri Sağlar, görüşmenin detaylarını BirGün TV’de Berkant Gültekin’e anlattı.

Konuya dair değerlendirmelerini BirGün TV’ye aktaran Sağlar şunları söyledi: “Benden önceki görüşmelerde bir kanal ortaya çıkmış. 3-5 vekil pazarlığı gibi gösteriliyor ama öyle değil. Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan, çöken ekonomiden, her şeyden önce değişen rejim sonrasındaki özgürlüklerin, hakların, emeğin yok edildiği, sömürüldüğü bir noktada siyasilere düşen sorumluluğu konuşmak üzere gittim. Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında büyük bir konsensüs ile aday olan Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesi gerektiğini ifade ettim. İnce çok da uzlaşılmayacak bir konu olduğunu söyledi. Uzlaşılmasının zamanı geçmişti. Çünkü oy pusulaları basılmıştı. Umarım ki yine iki genel başkan kendileri konuşarak bir uzlaşı ortaya koyarlar.

Ben umudumu yitirmedim. Ama ilk turda kazanılması gerekiyor. Sonuçta İnce’ye oy vereceklerin büyük bir çoğunluğu ikinci turda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini söylüyor. İnce kendisi için imza toplayanlara haksızlık etmemek için çekilmeyeceğini söylüyor. Yine de ben ümitliyim. Sayın genel başkanlar bunu çözer diye düşünüyorum.”

“Ben gittiğimde geç kalmıştık” diyen Sağlar şöyle devam etti: “Geç kalınmasanın nedenlerini bilmiyorum. Ama CHP geç kalmasa bir uzlaşma sağlanabilirdi. Cumhurbaşkanı adaylığından ve imza toplanmadan önce görüşmeler başlatılsaydı mutlaka bir çözüm bulunurdu.

Toplum ayrıştıran, bu ayrışmanın artık ülkede müthiş bir kalıcı yoksulluğa dönüştüğü, yolsuzlukların ayyuka çıktığı gözünün içine baka baka çay atarak aşağılandığı bir noktadan artık bu toplum kurtulmak istiyor. Onun için de elinden gelen her şeyi yapacaktır diye düşünüyorum. O nedenle birinci turda büyük bir farkla cumhurbaşkanlığını almak gerekir. Ama asıl onun kadar önemli olan parlamento. O nedenle birinci tur çok önemli. Birlikte olabilme telaşı zannediliyor ki Kemal Bey’in güçsüzlüğünden. Hayır. Kemal Bey'in destekleyen büyük bir güç var. Şimdi bu gücün önünde durmaktansa bu güce destek vererek, parlamentonun parlamenter sisteme dönecek şekilde oluşmasını sağlamak önemli olan.”