Voleybol Uluslar Ligi’nde yaptığı dört maçta üç galibiyet alan ulusal takım istikrarlı performansını sürdürdü. Kırmızı-beyazlı ekip ligin ikinci haftasının ilk maçında turnuvanın iddialı ekibi Brezilya’yla karşılaşacak.

Filede başarılı tablo sürüyor

Spor Servisi

Türkiye Ulusal Voleybol Takımı, FIVB Uluslar Ligi'nde (VNL) oynadığı son maçta Belçika’yı 3-1 yendi. VNL'de ilk hafta kırmızı-beyazlılarda öne çıkan isimler Zehra Güneş ve Ebrar Karakurt oldu.

İlk haftada oldukça başarılı bir performans sergileyen Türkiye, İtalya'yı 3-0 mağlup etti. Turnuvadaki ikinci müsabakada ise Çin, Ulusal Kadın Voleybol Takımı'nı 3-1'le geçti. Kırmızı-beyazlılar üçüncü karşılaşmada ise Bulgaristan'ı 3-0 mağlup etti.

SIRADAKİ RAKİP BREZİLYA

İlk haftayı üç galibiyetle tamamlayan kırmızı-beyazlılar, Uluslar Ligi’nin ikinci haftasında 14-19 Haziran 2022 tarihlerinde Brezilya’da oynayacak. Filenin Sultanları sırasıyla Brezilya, Sırbistan, Almanya ve Güney Kore ile karşı karşıya gelecek. Türkiye’de taraftarlar özellikle 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda kaybedilen Güney Kore maçını bekliyor. Öte yandan Vakıfbak'ın yıldız ismi Brezilyalı Gabi'nin Türkiye karşısındaki sergileyeceği oyun merak ediliyor.

Belçikalı yıldız Britt Herbots Ankara'daki maçın ardından tribünlerin yaptığı ışıklı şov videosunu paylaşarak, “VNL’in ilk haftası sona erdi. Teşekkürler Ankara, inanılmazdın!" ifadelerini kullandı.

EBRAR KARAKURT DAMGASI

Ulusal takımda performansıyla ön çıkan isim Ebrar Karakurt oldu. Bu sezon İtalyan ekibi Novara'da etkili bir performans ortaya koyan ve kısa sürede takımın yıldızı haline gelen Ebrar aynı yükselişini ulusal takımda da devam ettirdi. İtalya'ya karşı kazanılan 3-0'lık maçta 15 sayı atan Ebrar %52 hücum verimliliği yakaladı. Çin'e karşı kaybedilen maçta 22 sayı bulan Ebrar, Bulgaristan maçında %60 hücum verimliliği yaklayarak 20 sayı kaydetti. DÜn oynanan Belçika maçında ise 22 sayı bulan yıldız isim galibiyetle önemli rol oynadı.

ZEHRA’NIN BAŞARISI

Vakıfbank'taki üstün performansını ulusal takıma taşıyan Zehra Güneş rakiplerinin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Zehra yaptığı bloklarla dünkü Beçika maçında kritik sayılar kazandırdı. Özellikle sette durumlar 1-1 ve Türkiye'nin 21-19 geride olduğu anda sahneye çıkan Zehra aldığı sayılar ve yaptığı bloklarla Belçika'ya sayı vermedi. Filenin Sultanları 3. seti 25-21 kazandı. Zehra Güneş bu maçta 7 hücum ve 5 blok ile oynadı. Güneş VNL'in ilk haftasında 31 hücum, 11 blok, 1 ace'lik performans sergiledi.

Galibiyetin ardından Zehra Güneş, "Bugün sahada muhteşem bir savaş vardı. Kendi ışığımızla birbirimizi parlatarak daha da yükseldiğimize inanıyorum. Çok iyi bir takım oyunu oynadık. Bütün takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.

ERDEM'DEN MÜTHİŞ SAYI

Önceki gün oynanan Türkiye-Belçika maçında Eda Erdem'in aldığı sayı çok konuşuldu. Setlerde 1-0 geride bulunan Türkiye, 2. setn sonlarına doğru kritik bir sayı kazandı. Belçika'nın hücumunda Eda manşetle karşılama yaparken top rakip sahada inanılmaz bir noktaya gitti. Kırmızı-beyazlılar sayı kazanırken Belçika GDS itirazında bulundu. Yapılan değerlendirme sonucunda topun içeride az bir farkla olduğu görüldü. Sayı sonrası Ankara'da müthiş bir coşku yaşandı. Maç sonunda mikrofanla seyirciye konuşma yapan Eda Erdem, ‘‘İnanılmazsınız. Yeni idman yapmaya başladık, daha iyi voleybol seyrettireceğiz bunun sözünü veriyoruz’’ diye konuştu.