Senatör Christopher Lawrence, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin koronavirüs testinin negatif çıktığını açıkladı

Filipinler Devlet Başkanı Duterte'nin koronavirüs testi negatif çıktı

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'ye uygulanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin negatif çıktığı bildirildi.

Senatör Christopher Lawrence "Bong" Go, yaptığı yazılı açıklamada, kendisi ve Duterte'nin test sonuçlarının negatif çıktığı bilgisini paylaştı.

Go, Rodrigo Duterte'nin Kovid-19 semptomları göstermediğini, ancak sağlıklı olduğundan ve halkla etkileşimini sürdürebileceğinden emin olmak istediği için test yaptırdığını belirterek, görevlerini yerine getirecek kadar zinde ve sağlıklı oldukları değerlendirmesinde bulundu.

Koronavirüs taşıyanlarla aynı ortamda bulunduğunu belirten kabinenin en az 9 üyesi, kendilerini karantinaya almıştı.

Filipinler'de şu ana kadar 64 kişide yeni tip koronavirüs tespit edilmiş, 5 kişi hayatını kaybetmişti.

DSÖ, VİRÜSÜ 'PANDEMİ' OLARAK İLAN ETMİŞTİ

Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz günlerde koronavirüsü pandemi (salgın) olarak ilan etmişti. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün Cenevre'deki merkezinde yaptığı basın toplantısında DSÖ'nün salgını 24 saat boyunca değerlendirdiğini ve virüsün yayılma ve şiddetinden derin endişe duyduklarını ve virüse karşı yeteri kadar harekete geçilmediğini vurgulayarak, "Bundan dolayı Covid-19'un bir pandemi olarak nitelendirilebileceği değerlendirmesini yaptık" diye konuşmuştu.