Filipinler'de yolculuk sırasında alev alan feribottaki 120 kişinin kurtarıldığı ve yangının söndürüldüğü bildirildi.

Kaynak: AA-İHA
Filipinler’de 120 yolcunun bulunduğu feribotta yangın

Filipinler’de 120 yolcunun bulunduğu feribotta yangın çıktı. Yolcular ve mürettebat tahliye edilirken, yangın kontrol altına alındı.

Filipinler’de gece bir feribotta yangın çıktı. Filipinler Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 03.55’de Filipinler’in Siquijor adasından Bohol eyaletinin Taglibaran limanına doğru seyreden MV Esperanza Star isimli yolcu feribotunda yangın çıktığı bildirildi. 

İki geminin yangını söndürmek üzere gönderildiği kurtarma operasyonu 5 saatten fazla sürdü ve 65 yolcu ile 55 kişilik mürettebat kurtarıldı.

Yaklaşık 120 yolcu taşıdığı öğrenilen feribota ilk müdahaleyi çevredeki balıkçı tekneleri ve sahil güvenlik botu yaparken, tüm yolcu ve mürettebatın yangın büyümeden gemiden tahliye edildiği öğrenildi.

Kıyıya çıkartılan yolcu ve mürettebat tedbir amaçlı çevre hastanelere sevk edilirken, feribottaki yangın sabaha karşı kontrol altına alındı. 

Sahil Güvenlik Sözcüsü Joy Gumatay "Feribotta bulunan herkes güvende." diyerek, yolcular ve mürettebatın Bohol eyaletinin liman kenti Tagbilaran'a getirildiğini ve soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Yangının çıkış nedeni ise henüz tespit edilemedi.