Film yapımcısı Paul Haggis, İtalya'da bir kadına cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alınarak tutuklandı. Haggis, ABD'de iki tecavüz iki cinsel taciz vakasında suçlanmıştı.

Film yapımcısı Paul Haggis, İtalya'da cinsel saldırı suçuyla tutuklandı
Fotoğraf: DepoPhotos

Oscar ve Emmy ödüllü, yapımcı, yönetmen ve senaryo yazarı Paul Haggis İtalya’da bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınmasının ardından 69 yaşındaki Haggis, ‘ağırlaştırılmış cinsel saldırı ve ağır yaralama' suçlarından tutuklandı.

Soruşturma ayrıntılarına göre, kurban festival öncesinde Haggis ile birlikte kalıyordu. Haggis’in, bir süre önce tanıştığı genç kadını cinsel ilişkiye girmeye zorladığı öne sürüldü.

The Guardian'da yer alan habere göre; Savcılar, kadının yaşananlardan sonra hastaneye başvurmak durumunda kaldığını belirtti.

AVUKATI KONUŞTU

Yönetmenin avukatı Priya Chaudry, Haggis'in “tamamen masum” olduğunu iddia ederken, “İtalyan yasaları nedeniyle kanıtları tartışamam. Ancak Bay Haggis hakkındaki tüm suçlamaların kaldırılacağından eminim” dedi.

Haggis, En İyi Film Oscar’lı ‘Crash’in senaryo yazarı ve yapımcısı olarak tanınıyordu. Ayrıca, Daniel Craig’in başrolünde oynadığı James Bond filmi ‘Quantum of Solace’ın senaryosunu yazdı.