Filmekimi’ne yoğun ilgi

Kültür Sanat Servisi

İstanbul’un kültür sanat hafızasına büyük katkılar sunan ve 2002 yılından beri şehrin köklü sinema etkinliklerinden olan Filmekimi, bu yıl da yoğun bir ilgi görüyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) öncülüğünde düzenlenen ve dünyanın farklı ülkelerinden önemli festival filmlerini İstanbullu sinemaseverlerle buluşturan etkinlik, 7 Ekim tarihinden beri şehrin dört farklı sinema salonunda filmseverleri konuk ediyor. Filmekimi’nde Cannes, Venedik ve Berlin film festivallerinin ödüllü yapımları bir araya geliyor.

Filmekimi’nin programında, Eylülde dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nde Gümüş Aslan En İyi Yönetmen (Luca Guadagnino) ve Marcello Mastroianni En İyi Genç Oyuncu (Taylor Russell) ödüllerini kazanan Bones and All (Kemikler ve Her Şey), ön plana çıkıyor. Film, 16 Ekim saat 16.00’da Atlas 1948 ve Kadıköy Sineması’nda gösterilecek.

Genel satışta bilet fiyatları 50 ila 75 lira arasında değişen festivalin öğrenci biletleri ise İKSV’nin 50. Yılı kapsamında ‘Eczacıbaşı Genç Bilet’ olarak 10 TL’den satışa sunuluyor. İKSV Lale Kart sahipleri, ön satışlar ve indirimli bilet ayrıcalıklarından yararlanıyor. İlk etapta, 10 günlük bir program dahilinde 4 mekânda 50 film gösterimi planlanan ve Paribu desteği ile sürdürülen Filmekimi’nin gördüğü yoğun ilgi neticesinde festivale ek seanslar eklendi.

Filmekimi’nin ek seansları kapsamında 17 Ekim günü için açıklanan program şu şekilde:

Atlas 1948’de gösterilecek filmler

•16.00 İlgi Manyağı, Kristoffer Borgli

•19.00 The Banshees of Inisherin, Martin McDonagh

•21.30 The Menu, Mark Mylod

Kadıköy Sineması’nda gösterilecek filmler

•13.30 Yakın, Lukas Dhont

•16.00 Öğle Güneşinde Yıldızlar, Claire Denis

•19.00 Güneş Sonrası, Charlotte Wells

•21.30 Ayrılma Kararı, Park Chan-Wook

Atlas 1948, Cinewam, Kadıköy Sineması ve Sinematek’teki salonlarda devam eden festival, ek seanslarla birlikte 17 Ekim tarihine kadar devam edecek. Festivalin biletlerine Passo üzerinden ulaşılabilir.