Finans Merkezi olacaktı, mesailer bile ödenmedi

EMEK SERVİSİ

İstanbul Ataşehir’de Kalyon İnşaat’ın üstlendiği Finans Merkezi şantiyesinde, taşeron firma GMKB için çalışan Yusuf Doğan haklarını alamadığı için bugün eyleme başlayacak. Doğan “Ayda 2 gün izin yaptırdılar. Fazla mesaileri vermediler. İtiraz edince önce ücretsiz izne gönderdiler. Şimdi de tazminatsız çıkartmayla tehdit ediyorlar” dedi.


Ataşehir’de yapımı devam eden Finans Şehir Merkezi şantiyesinde taşeron firma GMKB için çalışan işçi Yusuf Doğan fazla mesai ücretlerinin ödenmediğini, hafta sonu dahil her gün çalıştığını ve ayda sadece 2 gün izin yaptığını söyledi.

İnşaat-İş Sendikası ile birlikte eylemlilik kararı alan Doğan nerdeyse 1 yıldır çalıştığını fazla mesai ücretlerinin yatırılmadığını söyledi. Tazminatsız işten çıkarılmakla tehdit edildiğini aktaran Doğan yaşadığı süreci şöyle anlattı: “1 yıl boyunca birçok hakkımız verilmedi. Bazı aylar sadece 2 gün izin yaptık. Bu Haziran ayında artık itiraz etmeye başladım. Ben itiraz edip mesai ücretlerinin yatırılmasını talep edince ücretsiz izne gönderdiler. 1 Temmuz itibariyle işten çıkarma yasağı bitince yanlarına çağırdılar. Bana işten çıkarmak için 2 maaş teklif ettiler. Ancak sendikayla birlikte hesapladık. Benim tazminatlarımla beraber 24 bin liraya yakın alacağım var.” İstifaya da zorlandığını aktaran Doğan “Bana istifa ettiğime, hak edişlerimi aldığıma dair belge imzalatmak istediler. Ancak ben alacağımı almadan bunu imzalamadım. Hakaret yedim. Kendim hakarete maruz kalsam da ben hakaret etmişim gibi suç duyurusunda bulundular. Şimdi Kod-29 ile işten çıkarmakla tehdit ediyorlar” dedi.