Rize'nin Fındıklı ilçesinde gerçekleştirilen 1. Viçe Kitap Günleri başladı. 17 Nisan’a kadar sürecek olan etkinlik kapsamında söyleşiler, atölyeler, çocuk etkinlikleri, müzik ve şiir dinletileri yapılacak.

Fındıklı, baharı edebiyat şenliği ile karşıladı

Kültür Sanat Servisi

Rize'nin Fındıklı ilçesinde gerçekleştirilen ve 17 Nisan'a kadar sürecek olan 1. Viçe Kitap Günleri başladı.

Fındıklı Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) işbirliğiyle gerçekleştirilen 1. Viçe Kitap Günleri’nin açılışında konuşan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, “Bugün Fındıklı’da kitap meclisini, yani imecesini, yani dayanışmayı örgütledik” diye konuştu.

YAYKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Elif Akkaya ise, “Bugün Karadeniz’de bizi karşılayan bahar gibi, güneş gibi içimizdeki umudu çoğaltarak yola düştük. Gördüğünü yüreğe, tuttuğunu emeğe yazan Fındıklı’da insanlık adına insanca yaşamak için oluşturulan meci kültürünün ilhamıyla birlikte düşünmek, okumak için burayız” şeklinde konuştu.

Meci'de (imece) çok sayıda yazar okurlarıyla buluşacak. BirGün ve Bavul yazarları da söyleşi, imza ve dinletilerle yer alacak.

findikli-bahari-edebiyat-senligi-ile-karsiladi-1002173-1.

Etkinlik tarihlerinden bazıları şöyle:

16 Nisan Cumartesi 15.00: Sol Parti PM üyesi Alper Taş, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak ve CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’in katılacağı “Dünden Bugüne Gençlik ve Siyaset” paneli gerçekleştirilecek.

16 Nisan Cumartesi 20.30.-22.30: Gazetemizin Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı, akademisyen Fatih Yaşlı ve gazeteci Burcu Karakaş “Kriz ve Savaşın Gölgesinde İç ve Dış Politika” güncel gelişmeleri konuşacak. Öncesinde ise Varlı, Yaşlı ve Karakaş kitaplarını imzalayacak.

17 Nisan Pazar: Kasabanın Akşam halleri kitabı Sol Kültür Yayınları’ndan çıkan Bavul yazarlarından Erdal Güney imza ve dinletide sevenleriyle buluşacak.