Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, Rize Valiliği'nin kendisi ve 8 belediye çalışanı hakkında başlattığı soruşturmayı eleştirerek ifade vermeyeceklerini kaydetti.

Fındıklı Belediyesi 78 gündür direniyor

Haber Merkezi

Rize Valiliği, Rize’nin CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve 8 belediye çalışanı hakkında “eğitimi engellediği” iddiasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında ifadeye çağırılan Ercüment Çervatoğlu ve 8 belediye çalışanı ifade vermeye gitmedi. Sürece ilişkin belediye binası önünde yurttaşlara açıklama yapan Çervatoğlu, belediyeye ait kreş binasının Fındıklı Kaymakamlığı tarafından işgal edildiğini söyleyerek 78 gündür mücadele ettiklerini kaydetti. Burada konuşan Çervatoğlu, “Sürekli soruşturma sürekli dava. Dün bir soruşturma daha açıldı. Ne soruşturmalar ne baskılar bizi durduramaz. Halkın olanın halka verilmesi gerekiyor” dedi.

‘İFADEYE GİTMEDİK’

Çervatoğlu, “Beni ifadeye çağırdılar. Gerekçe ise eğitim ve öğretimi engellemek olarak gösterildiler. Valilik tarafından başlatılan bir incelemeyi yetkisi olmadığı halde görevlendirilen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı Milli Emlak Müdürü görevlendirilmiş. Benim ifademi o alacakmış. Bir araştırma yapılacaksa, seçilen belediye başkanını herkes sorgulamamalı. İçişleri Bakanlığı yetkisinde olmalı. İtibarsızlaştırmayı kabul etmiyoruz” diye konuştu.

YETKİLERİ YOK

Rize Valiliği'ne ve kaymakamlığa seslenen Çervatoğlu şu ifadeleri kullandı: “Kaymakamımız belediyeye ve belediye başkanına düşmanca ve hasetçe davranıyor. Belediyeye ait olan bir binayı işgal ettiği için belediye hizmetlerini engellediği için, aslında suç işlerken dönüyor bana ve belediye çalışanlarına soruşturma başlatıyor. Üstelik yetkisi de yok. Bu soruşturmayı açacaksa İçişleri Bakanlığı açar. Biz buradan duyuralım. 8 arkadaşımız kendi iradesiyle ifade vermeye gitmedi. İtirazlarımıza dönüşler olmadı, belge istedik verilmedi. Bu soruşturmanın evrakları bile verilmedi. Bize eğitim ve öğretimi engellemekten soruşturma açtılar. Biz belediye olarak tüm öğrencilere daha nitelikli eğitim alması için çalışmalar yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz. Bir kez daha burada söyleyelim. Biz birilerine ihale verip zengin etmek için değil, halkın olanı halka teslim etmek için buradayız.”