Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına ilişkin, “Taktiksel ve stratejik açıdan kendi güvenliğimizi sağlamak için karşı tedbirler alacağız” dedi.

Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili Rusya'dan açıklama: Karşı tedbirler alacağız

Finlandiya'nın NATO'ya katılması hakkında Moskova’da gazetecilere konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, NATO’nun genişlemesine Rusya’nın çıkarları ve güvenliği açısından olumsuz baktıklarını söyledi.

NATO’nun genişlemesinin gerginliğin artmasına neden olacağını belirten Peskov, “Bunun mevcut gerginliği daha da artıracağına inanıyoruz. NATO, pek çok yönden Rusya'ya düşmanca tavır sergileyen bir kurum olmaya devam ediyor” diye konuştu.

"TEDBİRLER GEREK GÖRDÜĞÜMÜZ ŞEKİLDE ALINACAK"

Rusya’nın, Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda çeşitli adımlar atacağını vurgulayan Peskov, “Taktiksel ve stratejik açıdan kendi güvenliğimizi sağlamaya yönelik karşı tedbirler alacağız. Bu tedbirler, gerek gördüğümüz şekilde alınacak” dedi.

Peskov, NATO altyapısının ve silahlarının Finlandiya’ya konuşlandırılmasıyla ilgili süreci yakından takip edeceklerinin altını çizdi.

Ukrayna’nın olası NATO üyeliği ile Finlandiya arasında önemli farkların bulunduğuna işaret eden Peskov, iki ülke arasındaki durumun kıyaslanmasının mümkün olmadığını kaydetti.

(AA)