HDP Milletvekili Aday Adayı Fırat, AKP içinden bazı isimlerin kendisi aday adaylığı için tebrik ettiğini söyledi

Fırat: HDP'den aday olunca AKP'den gizli tebrikler aldım
Halkların Demokratik Partisi (HDP) aday adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, HDP'den aday adaylığını açıklamasının ardından AKP'li bazı isimlerin kendisini 'gizlice' tebrik ettiğini söyledi. Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Fırat,  Çözüm süreci ve Dolmabahçe'deki açıklamaları da değerlendirdi.

"AKP'DEN DAHA ÇOK GİZLİ TEBRİKLER ALDIM"
HDP'den aday adayı olacağını açıklayan AKP kurucularından Fırat "Adaylığınız ile ilgili, AK Parti'den tepki aldınız mı?" sorusuna, "HDP aday adayı olduktan sonra AK Parti'den daha çok gizli tebrikler aldım. Caddede yürümekte zorlanmaya başladım. İnsanlar akın akın geliyor doğru yaptığımı söylüyorlar. Kendilerinin HDP'li olmadığını ama bu seçimde oy verme durumuna geldiklerini söylüyorlar bu güzel bir durum" diye yanıt verdi.
 
"21 MART'TA YİNE İYİ NİYET MESAJLARININ YAYINLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"
Öcalan'ın görüntülü mesaj vermesi beklenen Newroz ile ilgili "21 Mart'ta farklı ne olabilir?" sorusuna Fırat, "Nevroz, Newroz diyor bazıları tabiatın yeniden canlandığı bir tarih şenlik. Yine iyi niyet mesajlarının yayınlanacağını düşünüyorum. 21 Mart'a kadar ne gibi ilerlemeler olacak bunu da göreceğiz" dedi. DHA'nın haberine göre, Öcalan'ın PKK'ye silah bırakması için kongreyi toplamaları çağrısına da değinen Fırat, "Kandil ile ilgili bir bilgim yok. Heyetin içinde değilim. Tabi ki böyle bir öneri var. Abdullah Öcalan tarafından Kongrenin toplanması önerisi var. Kongre mutlaka toplanacak herhalde. Ama ne gibi bir karar çıkar. Bunu şimdiden söylemek pek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"HDP BARAJI AŞAMAZSA, AKP, ANAYASAYI DEĞİŞTİRECEK BİR ÇOĞUNLUĞA ERİŞEBİLİR"
Seçimlere parti olarak girme kararı alan HDP'nin barajı aşamadığı takdirde neler olabileceği sorusuna AKP'nin anayasayı değiştirebilecek çoğunluğa ulaşabileceğine değinen Fırat, 'Türk tipi Başkanlık sistemi gelebilir' dedi. Fırat şunları söyledi:"HDP Barajı aşamazsa, AKP, Anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa erişebilir. Türk tipi Başkanlık sistemi gelebilir. 'Kürtler her türlü işkenceye alışık. Türkler de düşünsün. Onlara daha zor gelir' demiştim. HDP barajı aşamadığında sorun sadece Kürtlerin problemi olmaktan çıkar Türkiye'nin temel problemi olur. Günahını ise sadece HDP'ye yüklemek yanlış olur."