Firdevs Babat’ı katleden Ahmet Babat’ın ağabeyi Ramazan Babat da, “Çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklandı.

Firdevs Babat'ı katleden Ahmet Babat'ın ağabeyi de cinsel istismar suçundan tutuklandı
Fotoğraf: Arşiv

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, 18 Ağustos’ta kaybolan 17 yaşındaki Firdevs Babat’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından erkek arkadaşı Ahmet Babat tutuklanırken, Ahmet Babat'ın cinayeti ağabeyi Ramazan Babat'ın silahıyla işlediği iddia edildi. Ayrıca Ramazan Babat'ın da Mayıs ayında 16 yaşındaki S.G.'ye tecavüz ettiği ve olayın Hazım Babat ve Şeyhmus Babat tarafından üstünün örtülmek istendiği ileri sürüldü.

MA'nın haberine göre; Şırnak'ın Uludere ilçesinde, 18 Ağustos’ta kaybolan 17 yaşındaki Firdevs Babat’ın cansız bedeni 20 Ağustos’ta Şırnak-Uludere yolunun 15’inci kilometresinde Hezil Çayı'nda bulundu. "Arkadaşımın doğum günü kutlamasına gidiyorum" diyerek evden çıktığı belirtilen ve bir daha haber alınamayan Babat'ın öldürüldükten sonra cenazesinin Hezil Çayı’na atıldığı ortaya çıktı. Başlatılan soruşturma kapsamında Ahmet Babat tutuklandı. Emniyette susma hakkını kullan fail, savcılık sorgusunda ise Firdevs Babat’ı öldürdüğünü itiraf etti.

Başlatılan soruşturma kapsamında dün S.G.'ye tecavüz ettiği belirtilen Ramazan Babat ile Hazım Babat'ın kardeşi Şeyhmus Babat, S.G.’nin babası E.G, annesi M.G. gözaltına alındı. Ramazan Babat, "Çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uludere İlçe Jandarma Karakolu’nda Şeyhmus Babat ile E.G. ve M.G.'nin işlemleri devam ederken, S.G. ise ifade için önce Mardin Çocuk İzleme Merkezi’ne ardından da Şırnak Şiddet Önleme ve İzleme Merkezine (ŞÖNİM) götürüldü. Öte yandan Uludere Sulh Ceza Hakimliği tarafından cinayete ilişkin yayın yasağı getirildi.

Firdevs Babat'ın ablası Bişeng Babat, olayla ilgili sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, kardeşinin darp edilerek öldürüldüğünü ifade ederek, "Olay şu; Kardeşim o itle sevgiliydi ‘arkadaşımın doğum gününe gideceğim' diye evden çıktı ve o itin yanına gitti. Akşam saatlerine kadar beraberlerdi sebebi bilinmiyor. Bir konuda tartışmışlar. Başına taş veya başka bir şeyle vurmuş. Kardeşim bayılmış daha sonra evden aldığı abisinin silahıyla 5 el ateş edip öldürmüş ve dereye atmış." demişti.