Fırtına yükseliyor

ALİ MURAT HAMARAT

Karadeniz'de kritik viraj... Bir tarafta Trabzonspor, diğer köşede Gaziantep FK... Ligin maçları bol gole sahne olan iki ekibi karşı karşıya... Futbol meftunları ilk düdüğü iple çekiyor, karşılaşmada bol santra yapılmasını bekliyor.

Ünal Karaman Avrupa Kupası'ndaki Krasnodar mücadelesi öncesi rotasyona gitmemiş. Deneyimli hoca belli ki Güneydoğu temsilcisi karşısında sürpriz yaşamak istemiyor. İngiliz yıldız Sturridge ligde ilk kez 11 başlıyor. Onun, Nwakaeme ve Sörloth'la uyumu merak ediliyor. Bu yoğun takvimde erken maçı kopartıp yedekleri erken sahaya sürmek akıllardan geçiyor olsa gerek.

Ülkenin en ilginç futbol figürlerinden biri olan Marius Sumudica, yine üçlü savunmayla başlıyor. Sezonun açılış müsabakasında Fenerbahçe'den fark yedikten sonra yükselişe geçen Rumen hocanın talebelerinde özellikle Twumasi'yle Kayode dikkat çekiyor.

9'da iyi başlayan ev sahibi öndeydi. Savunmanın gerisine sarkan Sörloth bırakmış, Sturridge şık vurmuştu. 14'te fark ikiydi! Bu sefer Sturridge muhteşem bir asiste imza atmış, Sörloth ağları bulmuştu. Bu golden sonra Karaman'ın öğrencileri frene basıyor, topu rakibe teslim ediyordu.

39'daki duran topta önce direk, ardından memleketin belki de en heyecan veren file bekçisi Uğurcan devreye girmese, soyunma odasına tek farkla gidilecekti....

54'te Trabzonspor'un ikramını Jefferson değerlendirince maça bir anda heyecan geliyordu. Genç stoper Hüseyin pozisyonda hatalıydı. Dakikalar ilerledikçe tempo düşüyordu. 76'da Sosa'nın uzaklardan füzesi tabelayı yine değiştirmişti. Maestro takımına adeta hayat vermişti.

81'de bordo-mavililer iyice rahatlıyordu. Sağ bek Pereira'nın sürüklediği akında Sörloth, Nwakaeme'yi kaçırıyor; Nijeryalı oyuncu Yusuf Sarı'ya 'al da at' diyordu. Hemen akabinde Kayode'nin yine VAR yardımıyla atılmasının herhalde haber değeri yoktu.

Bu sonuçla Trabzonspor maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Sakatlara rağmen an itibarı ile ligin en çok gol atan takımı onlar. Karaman'ın öğrencilerini izlemek bu oyuna gönül verenleri mest ediyor. Gaziantep ekibine gelince... Bu anlayışla tez vakitte puan sıralamasında aşağılara düşecek gibiler. Bu düzeyde bu kadar rahat gol yenmez ki...