Playboy’a kapak pozu veren Fransız Bakan Marlene Schiappa, ülkede tartışma başlattı. Dergiye kadın ve LGBTİ hakları üzerine konuşan Schiappa için Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, “Uygunsuz” yorumu yaptı. Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin ise “Marlene Schiappa'nın karakter sahibi, cesur bir kadın politikacı olduğunu söylemek isterim” dedi. Eleştirilere tepki gösteren Schiappa, kadınların kendi bedenleri üzerinde istediklerini yapma hakkına sahip olduğunu belirtti.

Fransa, Playboy’a kapak pozu veren Bakan Schiappa’yı konuşuyor
Marlene Schiappa (DepoPhotos)

HABER MERKEZİ

Fransa, ABD merkezli erotizm dergisi Playboy’a kapak pozu veren Fransa Sosyal ve Dayanışma Ekonomisi ve Vakıf Hayatından Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa’yı tartışıyor.

Derginin 6 Nisan’da yayınlanacak sayısı için kadın ve LGBTİ hakları üzerine 12 sayfalık röportaj veren Schiappa'ya, Fransa Başbakanı Elisabeth Borne tepki gösterdi.

2017'den beri hükümette bakanlık yapan Schiappa’nın derginin kapağında yer alan pozu için CNN’e konuşan Başbakan Borne, “Özellikle bu dönemde uygun değil” ifadesini kullandı.

Schiappa’yı eleştiren kadar destek verenler de oldu. Bunlardan biri de Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin’di.

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, Fransız haber kanalı CNews ile yaptığı röportajda Schiappa'yı “karakterli bir kadın” olarak nitelendirdi.

Darmanin, “Marlene Schiappa'nın karakter sahibi, cesur bir kadın politikacı olduğunu söylemek isterim. Benimki gibi olmayan tarzına saygı duyuyorum” dedi.

Öte yandan Playboy’un Fransız edisyonu, Playboy’un “soft porno değil entelektüel bir dergi olduğunu” ifade ederek, kadın hakları konusundaki mücadelesiyle tanınan Schiappa’nın dergiye çok yakıştığını kaydetti.

“GERİCİLERİN HOŞUNA GİTMESE DE KADINLAR ÖZGÜRDÜR”

40 yaşındaki Schiappa, Twitter hesabından eleştirilere tepki göstererek, “Gericiler ve ikiyüzlülerin hoşuna gitse de gitmese de Fransa'da kadınlar özgürdür” mesajını paylaştı.

Bakan mesajında, “Kadınların kendi bedenleri üzerinde istediklerini yapma hakkı her zaman ve her yerde savunulur. İkiyüzlülerin ve gericilerin hoşuna gitse de gitmese de Fransa'da kadınlar özgürdür” ifadelerine yer verdi.

Schiappa uzun süredir kadın haklarının savunucusu ve 2017'de ülkenin ilk Cinsiyet Eşitliği Bakanı olarak atandı.

Bakanlığı süresince, sokakta kadınları azarlayan, taciz eden veya takip eden erkeklere anında ceza verilmesine izin veren yeni bir cinsel taciz yasasına öncülük etti.