Hükümetler arası zirve için bir araya gelen İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmaneul Macron, ABD'nin Avrupa Birliği için endüstriyel riskler oluşturduğunu söyledi.

Fransa ve İspanya'dan ABD'ye eleştiri: Aldığı kararlar AB için riskler taşıyor

İspanya ve Fransa arasında 27'ncisi düzenlenen ve Barselona'da yapılan hükümetler arası zirveye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in yanı sıra her iki ülkeden onar bakan katıldı.

Zirvenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Sanchez ve Macron, Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı enerji krizine, ABD'nin enflasyonu düşürmek için hazırladığı kapsamlı sübvansiyonlar ve vergi düzenlemelerine karşı ortak tavır alınması çağrısı yaptı.

İspanya Başbakanı Sanchez, "Avrupa, zor, karmaşık ve kritik bir dönemden geçiyor ama eminim birlik içinde hareket ederek üstesinden gelecektir." dedi.

Sanchez, "ABD'nin yeşil enerjiye geçiş taahhüdünü memnuniyetle karşılıyoruz ama bu Avrupa'nın sanayisizleşmesi anlamına gelmemeli" ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da "Washington'daki görüşmemde (ABD Başkanı Joe) Biden'a da dile getirdiğim gibi, ABD'nin aldığı kararlar AB için endüstriyel riskler taşıyor. Avrupa tepki vermezse, ABD endüstrisinin kömür kullanımını sonlandırmayı hızlandırması, Avrupa'nın sanayisizleşmesi anlamına gelecektir" değerlendirmesinde bulundu.