Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, ABD'nin Kabil Havalimanı'nın terk etmesinin ardından Taliban'ın hava trafik kontrolü ve havalimanının işletmesi gibi konularda destek almak için Katar ve Türkiye ile görüştüğünü söyledi.

Fransız bakan Le Drian: Taliban havalimanı işletmesi için Katar ve Türkiye ile görüşüyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kabil Havalimanı'nın tamamen terk etmesinin ardından Taliban'ın hava trafik kontrolü ve havalimanının işletmesi gibi konularda destek almak için Katar ve Türkiye ile görüştüğü bildirildi.

Euronews'te yer alan habere göre, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, konuşmaların havalimanının güvenliğinin bir an evvel sağlanıp Afganistan'dan ayrılmak isteyenlerin ticari uçuşları kullanmasını sağlamak üzerine yoğunlaştığını belirtti.

Devlet televizyonu France 2'ye konuşan Le Drian, "Havalimanının güvenliğiyle ilgili Güvenlik Konseyi kararının hayata geçirilmesi lazım. Havalimanının işletmesi konusunda Katarlıar ve Türklerle görüşmeler yapılıyor. Havalimanına erişimin güvenli hale getirilmesi talebinde bulunmalıyız" ifadelerini kullandı.

KONTROL TAMAMEN TALİBAN'IN ELİNE GEÇMİŞTİ

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, ABD güçlerinin Afganistan'dan çekilme sürecinin tamamlandığını açıklamıştı Son ABD askeri birliklerini taşıyan uçakların da Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndan ayrılmasının ardından ise havalimanının kontrolü Taliban'a geçmişti.