30 Ağustos Zafer Bayramı bugün k

30 Ağustos Zafer Bayramı bugün kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer bayram mesajında "bağımsızlığa" vurgu yaparken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, 30 Ağustos Zafer'nin "Fransız Devrimi kadar önemli" olduğunu kaydetti. Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 82. yıldönümü. Siyasiler yayımladıkları mesajlarla, 30 Ağustos'un laik ve demokratik Türkiye'nin kurulmasındaki payına işaret ettiler.

İşte 30 Ağustos mesajları:

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer: Türkiye Cumhuriyeti, başta Atatürk olmak üzere, yurdunu seven, ülkesine inanan ve kendini ulusuna adayan kahramanların, şehitlerin ve gazilerin mirasıdır. Bu mirası geleceğe taşıyabilmek için, uğrunda büyük bedeller ödenen güzel yurdumuza ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkmalı, Cumhuriyetimiz'i nitelikleri ve kazanımlarıyla yaşatmanın, hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız.30 Ağustos Zaferi, ulusumuzun varlığını kabul ettiren, aydınlık yarınların habercisi olmuş, yurttaşlarımıza mutlu, huzurlu, çağdaş bir yaşamın kapılarını açmış, laik ve demokratik Cumhuriyet'e sahip olmanın onurunu yaşatmıştır. TBMM Başkanı Bülent Arınç: Türkiye cumhuriyeti, bugünkü demokratik ve dinamik yapısıyla dünyada seçkin ve saygın bir konuma sahiptir. Başarıyla gerçekleştirdiğimiz büyük atılımlarla ve getirilen yasal düzenlemelerle, büyük Atatürk'ün işaret ettiği "muasır medeniyetler seviyesi"ne çıkma hedefine hızla yaklaştığımız inancındayım,

 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök: Büyük Zafer'in 82. yılını kutladığımız bugün de içinden geçmekte olduğumuz dinamik süreçte karşı karşıya kaldığımız risk ve tehditler, silahlı kuvvetlerimizin eskiye oranla çok daha uyanık, güçlü, dinamik ve esnek bir yapı içerisinde bulunmasını zorunlu kılmaktadır. Özellikle belirli çevrelerce ulusal değerlerimizin sıkça sorgulandığı, ulusun ve bu arada TSK'nın sabır ve kararlılığının denenmek istendiği ve terör eylemleri ile ulusal bütünlüğümüzün tehdit edildiği bir ortamda, TSK, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine yürekten bağlılığı, özgün disiplini, köklü gelenekleri, pragmatik, itidalli, kararlı yaklaşımı, güçlü ve modern yapısı ile bir taraftan ülkemizdeki huzur ve istikrarın korunmasındaki en önemli rolü oynamakta, diğer taraftan da bölgesel üstünlüğümüzün idamesine ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki ulusal menfaatlerimizin korunmasına önemli katkılarda bulunmaktadır. Atatürk'ün, yüzlerce yıl kendine özgü devlet geleneğiyle yoğrularak büyümüş ve fakat bütün çabalara karşın zaman içerisinde tükenmiş bir imparatorluktan; yeni, çağdaş, uygar ve laik bir Türk Devleti ve ulusu yaratmasın ve Cumhuriyet'i ilanı, en az Fransız Devrimi kadar önemli bir olaydır.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Türk Milleti, tüm imkansızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi, tarih sayfasındaki yerini, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak almıştır. Aziz milletimiz, kahraman Türk ordusuyla tek bir yürek halinde verdiği bu zorlu mücadele sonucunda elde ettiği barış ve huzur ortamını koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir.

 

CHP Genel Başkanı Baykal: "30 Ağustos; bağımsızlığın, özgürlüğün, laik Cumhuriyet'in ve demokrasinin müjdecisi, günümüzün onurlu mirası, geleceğimizin güvencesidir. 30 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emperyalizme karşı verdiği ulusal kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandırdığı gündür. 30 Ağustos, tüm mazlum milletlere örnek olan Ulusal Kurtuluş Savaşımız'a son noktanın konulduğu tarihi bir gündür. Bu gün, bağımsızlığın, özgürlüğün, laik Cumhuriyet'in ve demokrasinin müjdecisi, günümüzün onurlu mirası ve geleceğimizin güvencesidir. Günümüzün en önemli ve vazgeçilemez görevi; bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, laik Cumhuriyetimiz'i ve sosyal hukuk devletini savunmak, korumak ve sonsuza kadar yaşatmaktır. Cumhuriyeti kuran parti olmanın onurunu taşıyan CHP, dün olduğu gibi bugün de yarın da aynı sorumluluk, aynı kararlılık ve aynı inançla mücadelesini sürdürecektir.

 

MİLLET DÜNYA DURDUKÇA VAR OLACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Çok iyi bilinmelidir ki bu millet dünya durdukça varolacak ve varolduğu sürece de asla varlığından, birliğinden ve dirliğinden taviz vermeyecektir."

 

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer: "30 Ağustos Zaferi, Türk Ulusu'nun özgürlük ve bağımsızlık yolundaki sarsılmaz inanç ve iradesinin tüm dünyaya gösterildiği en büyük zaferlerden biridir. 30 Ağustos Zaferi, Türk Ulusu'nun özgürlük ve bağımsızlık yolundaki sarsılmaz inanç ve iradesinin tüm dünyaya gösterildiği en büyük zaferlerden biridir. Ulusumuz, ordusu ile birlikte tek bir yürek halinde bağımsızlığına sahip çıkmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri bu zaferle yükselmeye başlamıştır."