Fransız'da terör savcısı, başı kesilerek öldürülen öğretmenin ve saldırganın kimliğine ilişkin bilgiler verdi.

Fransız savcı, öğretmeni öldüren saldırgana ilişkin bilgiler paylaştı

Fransa Terör Savcısı Jean-François Ricard, dün bir öğretmenin öldürülmesi ile sonuçlanan saldırıya ilişkin açıklamasında, saldırganın 18 yaşında ve ‘Çeçen asıllı bir Rus olduğunu’ dile getirdi. Üvey kardeşi IŞİD’e katılan saldırganın arama listesinde bulunduğu öğrenildi.

Fransa’nın Conflans-Sainte-Honorine kentinde dün yaşanan cinayetle ilgili detayları Terör Savcısı Jean-François Ricard düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

Jean François Ricard, saldırganın 18 yaşında ve Moskova doğumlu Çeçen asıllı bir Rus olduğunu dile getirdi. Savcı Ricard sığınmacı olarak Fransa’da bulunan saldırganın saldırı günü saatler öncesinde saldırı mesajını hazırladığı ve öğretmenin fotoğrafını edinerek saldırıyı planladığını ifade etti. Üvey kız kardeşinin Suriye’de radikal İslamcı örgüt IŞİD’e katıldığını aktaran Jean François Ricard, uluslararası arama listesinde bulunduğu öğrenilen saldırganın 9 kurşunla öldürüldüğünü bildirdi.

TWITTER’DAN PAYLAŞTI

Savcı, okuldan eve dönen öğretmeni önce birçok yerinden bıçaklayıp ardından kafasını kesen saldırganın saldırı sonrası Twitter hesabından kestiği başın fotoğrafını ve terör içerikli mesaj paylaştığını belirtti.

Öldürülen 47 yaşındaki öğretmenin, Charlie Hebdo’nun Hz. Muhammed’le ilgili karikatürlerini sınıfta göstermesi nedeniyle hedef alındığı öğrenildi.

Cuma gecesi bir açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bunun "İslamcı bir terör saldırısı" olduğunu söylemişti.