Fransız milletvekili, Ukrayna’dan gelecek göçü "fırsata çevrilebilecek göç" olarak yorumladı. Bourlanges, savaş nedeniyle Ukrayna’yı terk etmeye hazırlananlar için "Entelektüeller ama sadece onlar değil, bununla beraber fırsata çevirebileceğimiz yüksek kaliteli bir göç olacak" dedi.

Fransız vekilden skandal yorum: Ukrayna’dan gelecek göç fırsata çevrilebilir

Fransa Ulusal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Jean Louis Bourlanges, Ukrayna’dan gelecek göç dalgasına ilişkin bunun, "fırsata çevirebilecekleri kalifiye bir göç" olacağı değerlendirmesinde bulundu.

AA'nın aktardığına göre, Merkez sağ parti Demokrasi Hareketi (MoDem) mensubu Bourlanges, Europe 1 kanalında katıldığı programda, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin kapsamını bilemese de belli ölçüde nüfus hareketliliğine yol açacağını belirtti.

fransiz-vekil-ukrayna-dan-gelecek-goc-firsata-cevrilebilir-984979-1.
Ukrayna'da ülkeden ayrılan siviller Polonya'nın Ukrayna sınırındaki Medyka bölgesine gitti

'YÜKSEK KALİTEDE BİR GÖÇ OLACAK'

Bundan kaynaklı oluşacak göç dalgasına karşı planlı hazırlık yapmak zorunda olduklarını vurgulayan Bourlanges, "Şüphesiz yüksek kalitede bir göç olacak" dedi.

Bourlanges, savaş nedeniyle Ukrayna’yı terk etmeye hazırlananlar için "Entelektüeller ama sadece onlar değil, bununla beraber fırsata çevirebileceğimiz yüksek kaliteli bir göç olacak" ifadesini kullandı.

BM, GÖÇ KONUSUNDA 'BÜYÜK SAYILAR BEKLİYORUZ' DEMİŞTİ

Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü'nün bölge temsilcisi Roland Schilling, Ukrayna'dan göçe ilişkin "Çok büyük sayılar bekliyoruz" ifaelerini kullanmıştı.

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski, bir "göçmen dalgasına" hazır olduklarını söylerken, Ukrayna'nın güney komşusu Moldova'ya da, 2-3 bin kişinin geçtiği belirtiliyor

Slovakya ve Macaristan da olası göçmen akını için sınıra takviye birlikler gönderdi.