Fuat Avni'den operasyon sonrası iddialar: DHKP-C harekete geçirildi, seçim öncesi toplum kutuplaştırılacak

İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde Berkin Elvan soruşturmasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması eylemini daha önce "MİT, DHKP-C içine sızarak kanlı eylemler yapacak" şeklinde duyuran Twitter fenomeni Fuat Avni bir kez daha bu teorisini tekrarladı.

Özellikle yolsuzluk soruşturmaları sonrası kabine içinden yazdığı kulis bilgileriyle ve operasyonları önceden bildirmesiyle tanınan Fuat Avni, söz konusu rehine krizinin AKP'nin seçim öncesi toplumu kutuplaştırma planlarının bir parçası olduğunu iddia etti.

Fuat Avni, "[Hakan] Fidan, Hakan olarak istifa etti, Emin olarak döndü. Daha önce yazdığım gibi DHKP-C hücreleri harekete geçirildi. Kaos planına göre toplum her seçim öncesi olduğu gibi kutuplaştırılacak ve eylemlerde süreklilik sağlanacak. DHKP-C üzerinden Cemaat'in terör örgütü olduğu algısı oluşturulacak ve bu algı Zift Medyası'nda sürekli işlenecek" diye yazdı.

'SAVCIDAN POLİS KURŞUNU ÇIKARSA ŞAŞIRMAYIN'
Delil oluştruma aşamasında sahte gizli tanık ve tahliye vaad edilen mahkûmlara mektup yazdırıldığını öne süren Fuat Avni, Hakan Fidan'ın bu iş için İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'i 'görevlendirdiğini' yazdı.

Fuat Avni, şu ifadeleri kullandı; "Mahkumlar, Dinç'e mektup yazmayı çok seviyor (!) Engin Dinç, Fidan'dan talimatı alınca Cemaat'e kumpas kurmaktan sorumlu şube müdürü Nihat Özen’i DHKP-C’yi takiple görevlendirdi. Nihat Özen görevlendirme sonrası kumpasa elverişli bazı DHKP-C militanlarıyla yüz yüze görüşmeler yaptı. Engin Dinç eline fırsat geçmişken kendisine sorun oluşturabilecek Erhan Tuncel ve Muhittin Zenit’i de aradan çıkarmayı düşünüyor."

Fuat Avni, "Müzakere yönteminde saatler sonra silahlı müdahale yapmak cinayettir. Operasyon teröristlerin ölü ele geçirilmesi üzerine kurgulanmıştır. Ankara’dan gelen talimatla operasyon yapan Selami Altınok ve Mustafa Çalışkan, Savcı'nın öldürülmesinde pay sahibidir. Savcıdan polis kurşunu çıkarsa şaşırmayın" dedi.

Davutoğlu 'iç güvenlik' paketine kılıfını buldu, yayın yasaklarını savundu

Çağlayan Adliyesi'nde rehine krizi: Çatışma sonucu eylemciler hayatını kaybetti

Kamera kayıtlarını izleyen Hakim, Erdoğan’ı yalanladı: Cübbeyle değil, sivil kıyafetlerle girdiler

Davutoğlu: Adliyelerin güvenliği doğrudan polise bağlanabilir

Eylemciler anlattı: Adliyeye elimizi kolumuzu sallayarak girdik