Fuat Avni yine yanılmadı: KPSS operasyonu başladı

2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ında (KPSS) sınavında kopya çekildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltılar için düğmeye basıldı.

Ankara merkezli 14 ilde başlatılan usülsüzlük soruşturmasını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor. Operasyonda 82 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu ve bu kişilerden 61'inin gözaltına alındığı bildirildi. İllerde gözaltına alınanların Ankara’ya getirilmesi beklenirken birçok adreste de aramalar sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, şüphe listesinde bulunan 10 kişinin yurt dışına kaçmış olduğunu açıkladı.

FUAT AVNİ YAZMIŞTI
Özellikle yolsuzluk operasyonları sonrasında kabine içinden yazdığı bilgilerle Twitter fenomeni olan ve operasyonalrı önceden deşifre eden Fuat Avni, birkaç gün önce söz konusu operasyonun başlayacağını duyurmuştu. "Yolsuzlukları, sınav usulsüzlüklerini ve hanedan devletini örtbas etmek için tezgahlanan proje devreye sokuldu" diyen Fuat Avni, 'Pazartesi gününe kadar KPSS Operasyonu'nu yapın' talimatı verildiğini açıklamıştı.

3 BİNDEN FAZLA ADAY SORUŞTURULMUŞTU
2010’da kopya çekildiği belirlenen ve tekrarı yapılan Eğitim Bilimleri testinde, 120 sorudan 100 ve üzerini doğru yanıtlayan 3 bin 230 aday soruşturulurken, son olarak Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularında kopya çekildiği iddia edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı üç bilirkişi atayarak, 807 bin adayın yanıtlarını incelemeye aldı. Bilirkişiler, o dönem soruların ulaştığı tespit edilen Baki Saçı’ya giden ve savcılığın elinde olan 48 Genel Kültür ve 55 de Genel Yetenek sorularının aynısını işaretleyenleri belirlemek için çalışmalara başlamıştı.