Kırgızistan-Türkiye İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, AKP iktidarı döneminde devletin kritik kademelerini kontrolü altına alan Fetullahçı yapıyla ilgili uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “FETÖ denilen hain terör şebekesini işinizden, iş yerinizden ve iş dünyası örgütlerinizden uzak tutun. Örgüt faaliyetlerini sivil toplum kılıfıyla ya da eğitim-kültür çalışmaları kisvesi altında maskelemeleri sizleri yanıltmasın” dedi.

Fuat Oktay, Kırgızistan’da 'tecrübelerini' paylaştı: FETÖ, eğitim ve kültür çalışmalarıyla sizi yanıltmasın

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Karma Ekonomik Komisyon 10. Dönem Toplantısı kapsamında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Kırgızistan-Türkiye İş Forumu'nda konuştu.

Türkiye'nin Kırgızistan'daki yatırımları üçüncü ülkeler üzerinden yapılanlar dahil edildiğinde 1 milyar doları aştığını ve Kırgızistan'da faaliyet gösteren Türk şirketi sayısının 300'ü aştığını söyleyen Oktay, "Mevcut resme baktığımızda Kırgızistan ile ticaret hacmimiz 2020 yılında 509 milyon dolar olmuştur” dedi. Oktay, şöyle devam etti:

“Müteahhitlik firmalarımızın özellikle enerji hattı alanlarında uluslararası tecrübelerini alt ve üstyapı projeleri kapsamında Kırgızistan ile paylaşmasından memnuniyet duyuyoruz. Bundan sonra da Kırgızistan'da tarım, enerji, sanayi, ulaştırma, lojistik, akılı şehirler ve iletişim gibi kalkınma planı kapsamında desteklenen alanlarda siz kıymetli iş insanlarımızın Kırgızistan'ın kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğinize inanıyorum. Özellikle hidroelektrik alanında, başta Suusamyr Kökömeren ve Ala Buka HES Zincir İnşaatları olmak üzere, yaklaşık 20 milyar dolar değerindeki HES projeleri, Kamu-Özel Ortaklığı veya Yap-İşlet-Devret Modeli ile Türk iş insanlarımız tarafından değerlendirilebilir.”

“FETÖ, GİRDİĞİ HER TOPLULUĞU İÇTEN İÇE ÇÜRÜTÜYOR”

Konuşmasının son bölümünde AKP iktidarı döneminde kendisine sağlanan imkânlarla devletin kritik kadrolarına sıza Fetullahçı yapılanmayla (FETÖ) ilgili uyarılarda da bulunan Oktay, “FETÖ denilen hain terör şebekesini işinizden, iş yerinizden ve iş dünyası örgütlerinizden uzak tutun. Örgüt faaliyetlerini sivil toplum kılıfıyla ya da eğitim-kültür çalışmaları kisvesi altında maskelemeleri sizleri yanıltmasın. Girdiği her topluluğu içten içe çürüten hain FETÖ'nün sizleri istismar edip emeklerinizi zayi etmesine, bereketinizi kaçırmasına ve aranıza fitne tohumları ekmesine daha fazla müsaade etmeyeceğinize inanıyoruz” dedi.

Oktay, FETÖ'nün ‘sinsi bir terör örgütü’ olduğunu, sadece Türkiye değil varlık gösterdiği her ülke için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve palazlandığı her ülkenin ‘başına bela olduğunu’ sözlerine ekledi.